Foto: martinis
Chrumkavá brokolica opečená na vlastnoručne ochutenom cesnakovom oleji s miešanými vajíčkami so syrom.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kto má rád brokolicu aj praženicu, určite si príde na svoje. Toto jedlo chutí dokonca aj mojej mamke, ktorá varenú zeleninu veľmi nemusí, takže beriem to ako dvojnásobný úspech :) Skrátene - chutné a výživné raňajky za pár minút.
- 2
Základom všetkého je brokolica. Umyjeme ju, z polovice odkrojíme ružičky a dáme na 8 minút variť do osolenej vody, potom scedíme.
- 3
2 vajíčka v miske rozmiešame so soľou, mletým čiernym korením a najemno nastrúhaným tvrdým syrom.
- 4
Čas na prípravu vlastnoručne ochuteného oleja - postup prípravy som našiel v jednej knihe a je to skutočne jednoduché ! :) Lyžicu olivového oleja (v tomto prípade aj viac :)) rozpálime na panici a potom pridáme očistený, ale len dlaňou či nožom roztlačený strúčik cesnaku (podľa možností by mal ostať v celku). Zopárkrát popritláčame lyžicou, aby pustil čo najviac šťavy a až je hnedý a olej vonia, vyberieme strúčik a vyhodíme ho.
- 5
Na tomto oleji opekáme 5 minút brokolicu pokrájanú na menšie kúsky, aby absorbovala čo najviac tej skvelej cesnakovej chuti. Po 5 minútach ju presypeme na pripravený tanier.
- 6
Na panvici, na ktorej sme opekali brokolicu opäť rozohrejeme lyžicu oleja a pridáme vajíčka. Miešame, kým nezískame redšiu praženicu, super je, že troška tej chuti sa prenesie aj sem :)
- 7
Hotové vajíčka dáme na brokolicu, dozdobíme cherry paradajkami, obložíme rôznou zeleninou a chutí úplne geniálne s čerstvo upečenou, domácou ciabattou. Dobrú chuť :))
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@aroooo : nech ti padne vhod ! ;))
a tú ty máš..:-))