Zagorská zemiaková polievka
Foto: podravka
Zvláštnu chuť zemiakovej polievky môžete obohatiť pridaním opečeného chleba alebo pokrájaným vareným párkom…
porcií
príprava
Postup
-
1
Zemiaky ošúpeme a pokrájame na kocky.
- 2
Na masle opečieme cibuľu, pridáme nakrájanú slaninu a zemiaky. Hrniec odstavíme z ohňa, pridáme červenú papriku a po pridaní 1, 2 l vody pokračujeme vo varení.
- 3
Pridáme vegetu, bobkový list, majorán, pretlačený cesnak a čierne korenie. Varíme na miernom ohni, kým zemiaky nezmäknú.
- 4
Vyberieme bobkový list a polievku rozmixujeme v elektrickom mixéri.
- 5
Škrobovú múčku vymiešame s kyslou smotanou, pridáme do polievky a všetko krátko povaríme.
- 6
Podávanie: Pred podávaním zemiakovej polievky ju posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
- 7
Rada: Polievka bude výdatnejšia, ak do nej pridáte opečené chlebové kocky, alebo párok nakrájaný na kolieska.
Tiež zemiaková polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu