Zemiaková polievka
Zemiaková polievka

Zagorská zemiaková polievka

podravka - fotkapodravka, 13. januára 2018. Komerčný recept.
Zagorská zemiaková polievka
Foto: podravka

Zvláštnu chuť zemiakovej polievky môžete obohatiť pridaním opečeného chleba alebo pokrájaným vareným párkom…

6
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

700 g
20 g
50 g
50 g
2 strúčiky
200 ml
1 KL
1 PL




Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme a pokrájame na kocky.

  2. 2

    Na masle opečieme cibuľu, pridáme nakrájanú slaninu a zemiaky. Hrniec odstavíme z ohňa, pridáme červenú papriku a po pridaní 1, 2 l vody pokračujeme vo varení.

  3. 3

    Pridáme vegetu, bobkový list, majorán, pretlačený cesnak a čierne korenie. Varíme na miernom ohni, kým zemiaky nezmäknú.

  4. 4

    Vyberieme bobkový list a polievku rozmixujeme v elektrickom mixéri.

  5. 5

    Škrobovú múčku vymiešame s kyslou smotanou, pridáme do polievky a všetko krátko povaríme.

  6. 6

    Podávanie: Pred podávaním zemiakovej polievky ju posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.

  7. 7

    Rada: Polievka bude výdatnejšia, ak do nej pridáte opečené chlebové kocky, alebo párok nakrájaný na kolieska.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia