Zeleninové noodles

titinko - fotkatitinko, 6. marca 2015
Zeleninové noodles
Foto: titinko

Kto má rád ľahké jedlo a prvky ázijskej kuchyne si príde na svoje. Recept však nie je ničím neobyčajným. Zastáva si aj európsku časť Zobraziť celý popisKto má rád ľahké jedlo a prvky ázijskej kuchyne si príde na svoje. Recept však nie je ničím neobyčajným. Zastáva si aj európsku časť v zelenine a korení obsiahnuté v tomto rýchlom, chutnom a hlavne výživnom pokrme :)

1
porcia
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

 (noodles)




Postup

  1. 1

    Pustite si pri práci hudbu, pri ktorej sa vám bude variť s dobrou náladou :) Vo veľkej panvici si rozpálime trochu oleja. Pridáme nakrájanú a očistenú brokolicu, podlejeme asi 50cl vody a necháme cca 3 minúty brokolicu mäknúť. Po troch minútach pridávame ostatnú zeleninu. Ďaľších 5 minút pražíme zeleninu do polomäkka.

  2. 2

    Pridáme vaječné noodles ...

    Zeleninové noodles - obrázok 2
  3. 3

    ... a fazuľové klíčky

    Zeleninové noodles - obrázok 3
  4. 4

    Už len pár minút miešame, pražíme a zas miešame. Ak je zelenina mäkká a noodles chutne opražené, pridáme soľ, taliansku zmes byliniek a čerstvo namleté korenie :) A mlsáme :) Porcii bude toľko, koľko si navaríte ;) Alternatív je veľa, bez oleja, s olivovým olejom, s ryžovými nudlami, veľká variácia zeleniny, doporučovaný čerstvý zázvor nastrúhaný na hrubo :)

Diskusia k receptu

elixir
Posledne chodievame do čínskej reštaurácie, dávam si tam ryžové rezance, s klíčkami a zeleninou a neviem sa toho, s prepáčením, obžrať... Ja ich asi v živote tak nespravím ako oni tam. I toto Tvoje jedlo vyzerá moc chutne.
sazuna
mnam mnam, rychle a jednoduche. Ja to robievam s teryiaky omackou. Kde ste zohnali tie rezance?? ja mam rada tie hrubsie, ale zatial som tu nasla len tie tenucke.
2x kakavo a ares
micanela
ta fotka je nadherna - fazulky som uz dala naklicit, takte o dva dni bude vecera podla teba
evanaaa
@titinko , si šikovný chlapec, aj tieti tvoje "slíže" sa mi páčia, u nás bol teraz "ázijský" týždeň, dalo sa nakúpiť surovín, aj tieto rezance ( Lídl) no a teraz si to zopakoval zasa Kaufland, kde je všeličo k dostaniu......tak môžem variť.
titinko
Ďakujem za pochvaly. Vaše nápady na obmeny oceňujem a určite vyskúšam! :) ako spomínala @evanaaa , tak zrejme počas špeciálnych akcii, veľa vecí sa však dá kúpiť v reštauráciach, divili by ste sa! :) Inak tu v Anglicku je výber veľký a doslova na každom kroku, takže asi s nákupnými miestami moc neporadím :/
tinu
Výborné, predchvýlou som to dokončila, len som to musela dusiť asi pol hodinku lebo mi to nechcelo zmäknúť a namiesto vaječných rezancov som dávala sklenené a kličky som nemala. Výborná večera, ďakujem za nápad. Už to mám aj v KK




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia