Čínske rezance

proste0monika - bez fotkyproste0monika, 8. marca 2013

Chutia úplne ako z ázijského bistra, no nie je v nich žiadne mäso ani vajíčka =P

2-4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 balenia (alebo ryžové rezance)
2 ks
1/4 hlávky
2 ks
5 strúčikov
6 - 8 ks
 (nemusia byť)




Postup

  1. 1

    Špagety alebo rezance pripravíme podľa návodu , nesmú sa rozvariť lebo na panvici s nám z nich spraví kaša.

  2. 2

    Zeleninu očistíme a nakrájame alebo nastrúhme na tenké prúžky. Cesnak pretlačíme. Keď máme špagety uvarené zlejeme ich a dáme si na panvičku (najlepšie wok) rozpáliť asi lyžicu olivového oleja. Na horúci plej hodíme najskôr na minútku cesnak a cibulu, potom aj ostatnú zeleninu a rezance. Smažíme krátko, aby zelenina zostala chrumkavá a len jemne zosladla.

  3. 3

    Keď je všetko opečené, odstavíme z plameňa a pridáme sójovú omáčku podľa chuti a dobre premiešame a môžme podávať. Rezance sú výborné aj samotné alebo ako príloha k smaženému tofu.

Diskusia k receptu

klaura
toto vyskúšam ... keď chutia ako z bistra ... :)))
ariela6
maš to zaujimave a pači sa mi to že je to jednoduche a zo zeleninkou
havino
robievam podobne, veľmi vdačné a rýchle jedlo, chutia nám tie čínske tak napodobňujem aj ja doma. V Ostrave v čínskej predajni kupujeme aj tie ich rezance, aj sójové omáčky, huby dávam judášove ucho.
wevewe
Taktiez robim podobne, bud rezance alebo ryzu. Pridavam aj vajicko, ale to uz, samozrejme, nie je veganske. Pekne foto
kimlo
A to je chyba, ma tam byt aj mäso a pripadne aj vajicko...ale pre vegetarianov OK. Je to dobry napad. :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia