Foto: tinca
Mám rada chuť kokosového mlieka a často ho používam do jedál miesto smotany. Tento recept som si vymyslela sama, veľmi mi chutí, ale ak Zobraziť celý popisMám rada chuť kokosového mlieka a často ho používam do jedál miesto smotany. Tento recept som si vymyslela sama, veľmi mi chutí, ale ak nemáte radi kokosové mlieko, kľudne použite smotanu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Mäso: | |
350 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Omáčka: | |
2 ks |
|
2 strúčiky |
|
2 pl |
|
2 pl |
|
|
|
50 g |
|
1/2 ČL |
|
1-2 ČL |
|
200 ml |
|
časť z mäsa |
|
2 ČL |
|
2 ČL |
|
2 ČL |
|
kúsok |
|
kúsok |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Umyté kuracie prsia si pokrájame na stredne veľké kocky. Zohrejeme olej, na ktorom prsia orestujeme s tým, že ich posypeme mletou rascou, kari korením a mierne osolíme. Keď zmäknú mierne ochladíme a dierovanou lyžicou oddelíme mäso od výpeku. Oboje odložíme.
- 2
V druhom kroku si pripravíme omáčku. Do hrnca si dáme trošku oleja, časť z výpeku mäsa a kúsok masla. Na tomto si orestujeme cibuľu, cesnak, zázvor a chilli papričku. Pridáme stonkový zeler a pór, tiež opražíme. Potom pridáme všetky koreniny, ktoré sú uvedene pod omáčkou a kokosové mlieko. Povaríme, kým omáčka nezhustne. RADA: Ak nemáte radi chuť kokosového mlieka môže byť aj smotana na šľahanie.
- 3
Na záver pridáme premyté kapari, cukor a citrónovú šťavu, množstvo je na každého chuti. Potom pridáme orestované prsia, už len prehrejeme a posypeme koriandrovou vňaťou. Ja som si žiaľ zabudla kúpiť, tak bolo bez.
- 4
Podávala som s penne, ale môžeme byť aj iná cestovina, ako príloha sa hodí aj knedľa. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu