Bravčové karé s dusenou zeleninou fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 6. augusta 2014
Bravčové karé s dusenou zeleninou (fotorecept)
Foto: babkamt

Dnešný obed bol inšpiráciou z mojej starej písanky. Do nej som si zapisovala a vlepovala recepty, ktoré sa mi páčili. Mala som kúpené karé. V duchu som si vravela: to budú výborné rezne. No moja lepšia polovička by mi znovu povedala, že som pokazila mäso. Nechce jesť vysmážané. Tak som hľadala inšpiráciu v mojej starej písanke:-)

Postup

  1. 1

    Karé som umyla a nakrájala na plátky. Osolila som ho a okorenila. Vnučke som kúpila Schwarzwaldskú šunku, no moja "opatrovateľka" ju nestačila zjesť pred dovolenkou. Tak som ju použila na obalenie mäsa.Plátok karé som rozrezala po šírke na polovicu, na mäso som dala kúsok čerstvého rozmarínu,zabalila som ho do šunky. Koniec som pripla ihlicou. Mäso som opiekla na oleji.

    Bravčové karé s dusenou zeleninou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Očistila som mrkvu, mladú čerstvo obranú fazuľku a cuketu som umyla .

    Bravčové karé s dusenou zeleninou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V chladničke som mala zvyšok karfiolu. Ten som rozobrala na ružičky.

    Bravčové karé s dusenou zeleninou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cuketu som nakrájala na kocky, mrkvu na polmesiačiky a lúsky na tretinky.

    Bravčové karé s dusenou zeleninou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na panvicu som dala 1 pl oleja a všetku zeleninu som chvíľu dusila. Podliala som ju asi 1 decilitrom vody .Pridala som trošku mletého kmínu, soľ, mleté čierne korenie, strúčik cesnaku. Zeleninu som nedusila dlho, aby zostala chrumkavá. Pridala som k zelenine zo všetkých vňatiek.

    Bravčové karé s dusenou zeleninou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Keby náhodou niekomu nechutila dusená zelenina, spravila som trochu miešaného šalátu z uhorky, cibuľky,paradajky a papriky. No na počudovanie, všetkým dusená zeleninka chutila. Šalát zostal v hanbe.

    Bravčové karé s dusenou zeleninou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Bola som si v záhrade odtrhnúť vňaťky. Z ľava je cibulová vňať - cíbiky, druhá je pažítka, tretia je cesnaková tráva,no a posledná je petržlenová vňať.

    Bravčové karé s dusenou zeleninou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Zeleninu na šalát som nakrájala, ochutila. Posypala som nasekanými bylinkami.

    Bravčové karé s dusenou zeleninou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Vykopala som si zemiaky, Sato mal voľno, tak to zostalo na mne:-) Očistila som ich a uvarila v slanej vode. Uvarené som ich trochu opiekla vo výpeku, ktorý mal výbornú chuť od šunky.

    Bravčové karé s dusenou zeleninou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Šunky som mala len 100 g , preto som zvyšné mäso opekala bez nej.

    Bravčové karé s dusenou zeleninou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Tu je moja inšpirácia z písanky. Je síce z kuracieho , ale to nevadí.

    Bravčové karé s dusenou zeleninou (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Zeleninový tanier so syrovou omáčkou - tú som nerobila.

    Bravčové karé s dusenou zeleninou (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
dobre si to poriešila, manželovi k spokojnosti iste;-) ja dusenú zeleninu milujem, ale nedám dusiť naraz, ale v poradí ako sa rýchlo urobia, teda najprv koreňovú zeleninu a potom postupne podľa množstva vody v zelenine, nakoniec cukinu. Veru by som ten čerstvý šalát s vňaťkami neodmietla, hoci aj k dusenej zelenine:-)
@zolik špekulujem, aby som nevarila stále len lúskovú polievku a omáčku. Podobne je to aj s cuketou. Zelenina v tejto úprave všetkým chutila.Bola udusená, ale nie mäkká.
@pusta ďakujem za pochvalu:-)
@kukulienka tiež som nedala naraz dusiť zeleninu. Pridávala som ju postupne, podľa tvrdosti. Len som to asi mala napísať do receptu:-)Rada využívam rôzne vňaťky pri varení.

Pridaj komentár k receptu: