Foto: naivemutant
Zdravý a chutný burger. Špeciálne poďakovanie môjmu bratovi za pomoc v kuchyni.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Placky: | |
1/2 |
|
1 strúčik |
|
1 malé |
|
1 hrnček |
|
1.5 hrnčeka (kúsky) |
|
1 hrnček Nastrúhaná |
|
1 hrnček |
|
1/2 hrnčeka (Smažených nasekaných ) |
|
1/2 hrnčeka (Smažených ) |
|
|
|
|
|
(oregano, adžika...) |
|
1/4 hrnčeka |
|
Hamburger: | |
9 |
|
2 |
|
Omáčka: | |
1 |
|
3 strúčiky |
|
|
|
|
Postup
-
1
Hotový burger.
-
2
Na olivovom oleji si osmažíme na kocky nakrájanú cibuľu (polku cibule) a cesnak (1strúčik). Kým sa nám smaží cibuľa pripravíme si fazuľovú kašu.
-
3
Nadrobíme si chlieb (1,5 hrnčeka) a nastrúhame mrkvu (1 hrnček).
-
4
Všetky ingrediencie, osmaženú cibuľu s cesnakom, mandle, slnečnice, nastrúhanú mrkvu, fazuľovú kašu (1 hrnček), kúsky chlebu, ovsene vločky (1 hrnček), 1 vajce, chilli, korenie, petržlenovú vňať, 1 lyžicu olivové oleja, zmiešame spolu vo veľkej miske. Miešame poriadne!
-
5
S mierne mokrými rukami tvarujeme okruhlé placky, ktoré dáme na rozpálený olej. Smažíme z každej strany približne 5 min.
-
6
Zatiaľ si pripravíme omáčku z paradajkového pyré, cesnaku, soli a bazalky.
-
7
A urobíme burger.
-
8
Hotový burger.
Diskusia k receptu