Diabolské karé na zemiakovej placke

Marián Filo
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Afrodita v Čereňanoch, kuchár roka 2011, 2. apríla 2012
Diabolské karé na zemiakovej placke
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
2
porcie
50 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Diabolské karé:
300 g
 sekané
Zemiaková placka:
4 ks
2 PL
100 ml
2 ks
50 g
3 strúčiky
1 ks




Postup

  1. 1

    Zemiakové placky: Zemiaky nastrúhame najemno, pridáme vajíčka, cesnak, múku, osmaženú slaninku s cibuľkou, majorán, soľ, korenie, trochu mlieka a dôkladne zamiešame. Na rozpálenom tuku vypražíme malé placky.

  2. 2

    Diabolské karé: Nakrájame karé, ochutíme ho a potrieme nasekanými feferónkami. Necháme v chlade odpočinúť asi 20 minút. Potom ho pomúčime a pečieme na rozpálenom tuku na oboch stranách. Zdobíme grilovanými feferónkami a hotové ukladáme na placky.

Diskusia k receptu

garanco
Veľmi sympatický recept, vyskúšam. (prekvapilo ma mlieko v zemiakových plackách)
grandma
Tiež dávam 2 lyžice mlieka - sú ľahšie a jemnejšie.
tatranka
Diabolská je aj tá krásna dekoratívna veža na tanieri.Veľmi pekné.A čerešnička na torte je tá ohromná feferónka.
skbotop
Ja pridám do cesta na placky len málinko červenej sladkej papriky. Majú potom výbornú farbu.
cica2
to by som si dala....a krásne foto!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia