Diabolské karé na zemiakovej placke
Marián Filo
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Afrodita v Čereňanoch, kuchár roka 2011, 2. apríla 2012
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Afrodita v Čereňanoch, kuchár roka 2011, 2. apríla 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
2
porcie
porcie
50 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiakové placky: Zemiaky nastrúhame najemno, pridáme vajíčka, cesnak, múku, osmaženú slaninku s cibuľkou, majorán, soľ, korenie, trochu mlieka a dôkladne zamiešame. Na rozpálenom tuku vypražíme malé placky.
- 2
Diabolské karé: Nakrájame karé, ochutíme ho a potrieme nasekanými feferónkami. Necháme v chlade odpočinúť asi 20 minút. Potom ho pomúčime a pečieme na rozpálenom tuku na oboch stranách. Zdobíme grilovanými feferónkami a hotové ukladáme na placky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu