Bryndzovo-zemiakové fliačky fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 5. februára 2013

Moja krajanka Julinka, ktora je na Vareche zaregistrovana ako @Juliana mi vcera poslala tento recept. Prisiel mi velmi vhod, lebo som mala v chladnicke bryndzu, ktoru uz bolo treba spotrebovat. Julinka, dakujem ti zan. Vsetkym nam to velmi chutilo. Mozno sa aj niekomu druhemu tento recept zapaci.

4-5
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
1 ks
50 g
300 g
 opražená

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tri mensie zemiaky som ocistila, pokrajala na kusky asi 1/1,5cm a uvarila som ich v slanej vode.

    Bryndzovo-zemiakové fliačky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na masle som si poprazila na drobno nakrajanu cibulu.

    Bryndzovo-zemiakové fliačky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Fliacky som si spravila z 300 g muky, vajicka a vody klasickym sposobom. Kto chce moze pouzit kupovane cestoviny.

    Bryndzovo-zemiakové fliačky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    K oprazenej cibulke som pridala bryndzu a mlieko. Mnozstvo mlieka zalezi od hustoty bryndze.

    Bryndzovo-zemiakové fliačky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do bryndzovej omacky som potom pridala uvarene scedene zemiaky a fliacky.

    Bryndzovo-zemiakové fliačky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vsetko som spolu premiesala a mozeme obedovat. Je to velmi chutne s oprazenou slaninkou a s kyslym mliekom. Myslim si, ze aj cibula oprazena do chrumkava by bola k tomu tiez dobra.

    Bryndzovo-zemiakové fliačky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

alexdidi
Vyzerá to veľmi dobre,ako granadír + bryndza,určite vyskúšam.
radost
jednoduché recepty vítam všetky-nevarím také-kde idú mnohé cudzokrajné "pletky"...určite skúsim...:-)
anina6
tiež sa mi pozdáva kombinácia tvojich surovín. vyskúšam.
janger
Jeeej, Danka, @palokuchki , to musi byt dobrotka :-). Len s tou bryndzou mam problem, ved vies...Idem mrknut do mraznicky, ci este nieco mam, spravila by som to hned dnes.
rela
Kombinovať fliačky so zemiakmi ma nikdy nenapadlo. Videla som tu aj recept na halušky so zemiakmi. Cestoviny, zemiaky aj bryndzu konzumujem často, skúsim to zmiešať. Danka vďaka za recept.
jerica
Áno Danielka , veru sa páči , teším sa na to , bryndza , slaninka , mňam:-)
palokuchki
Dakujem vam za vase komentare. Tesi ma, ze sa vam recept paci. @salinka som rada, ze si pridala link aj ten skor uverejneny recept. Nevedela som, ze uz tu je taky podobny recept. @janger , Janka ved aj ja by som tu mala problem kupovat bryndzu. Naucila som sa ju ale robit doma, mam aj susene ovcie mlieko ktore pridavam do kravskeho mlieka, takze bryndza chuti vyborne.
denyany
ani toto jedlo nepoznám, ale napravím to a čoskoro sa s ním osobne zoznámim:-D
hralka
chutné,vyskúšam a v Austrálii dostať našu bryndzu?
hralka
už som si prečítala ako ju vyrábaš,vďaka za recept
sracz
Nádhera, @palokuchki - si nielen šikovná, ale aj véééľmi rozumná! Vynikajúca kombinácia!
oldomachac
co je dobre nemoze byt zle, ukladam, je to obdoba brydzovych pirohou, ale aj mna zaujima, ako sa do australie dostane bryndza? dobru chut!
evanaaa
Danielka, @palokuchki , takéto jednoduché recepty z dostupných surovín sa mi páčia aja mám fličky rada aj so zemiakmi, aj s kapustou, mala by som aj s bryndzou vyskúšať, ak bude "májová".
evanaaa
@rela , trošku so prekvapená , že ťa udivuje kombinácia cestovín ( fliačiok) so zemiakmi, to ani nepoznáš granatír, klasiku, čo snáď každý pozná, inak, moje obľúbené jedlo, ktoré sa dá jesť aj tri dni za sebou. A kapustné fliačky?
helca103
jednoduchý a výborný recept. Určite stojí za uvarenie :-)
rela
@evanaaa , chcela som napísať: "kombinovať fliačky so zemiakmi a bryndzou ..."
Dúfam, že kvôli tomu omylu nepadnem do nemilosti...
evanaaa
@rela , aha, tak to je iné,a treba vyskúšať aj nezvyčajné, zvyčajne sa podarí-:)))
mirkamt
@palokuchki - Doma nám chutil obed podľa tvojho receptíku. Zabudla som kúpiť slaninu, posypali sme si mrazeným kôprom, naliali cmar a sobotný bezmäsitý obed ako vyšitý. Určite toto jedlo zaradíme častejšie do svojho jedálnička. Vďaka ;-)
ankabanka
no vidite, ja bryndzu nemam a preto ked, tak papkam len granadir. teraz urobim s inym syrom lebo viem ze to bude tiez dobre skoro ako taliani na nas sposob.1*