Mozzarella pečená v slanine na šalátiku so zálievkou vinaigrette

lucka99 - bez fotkylucka99, 23. augusta 2013
Mozzarella pečená v slanine na šalátiku so zálievkou vinaigrette
Foto: lucka99

Moja prvotina tu na vareche :) Inšpiráciu na tento šalátik som získala v jednej z pražských reštaurácii. Milujem šaláty s Zobraziť celý popis Moja prvotina tu na vareche :) Inšpiráciu na tento šalátik som získala v jednej z pražských reštaurácii. Milujem šaláty s olivovým olejom preto mi aj tento padol presne podľa gusta. Navyše mozzarella pečená v slanine je pre mňa priam delikátna záležitosť. Myslím si, že toto je jeden z receptov, ktorý si každý dokáže poupraviť, takže varecháči je to len na vašich jazýčkoch a fantázii ;) Recept spolu s ingredienciami sú môj výtvor.

4
porcie
30 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 ks
1 PL
1 ČL
2 PL
1 PL
4 PL
2 PL
2 ks
150 g




Postup

  1. 1

    Ľadový šalát očistíme, umyjeme a nakrájame na kúsky. Vo všeobecnosti uprednostňujem radšej natrhané kúsky ale pokrájať je to o čosi menej pracné ;). Takisto nakrájame paradajky a pridáme k šalátu. Ja som pridala klasické rajčiaky ale záleží od každého aké má rád. Môžte pridať cherry, mám vyskúšanú aj verziu so sušenými paradajkami a je to výborné. Pridáme rukolu a premiešame.

  2. 2

    Zálievku si pripravíme zmiešaním citrónovej šťavy, octu ( ja som dala 1 lyžicu klasického a 1 jablčného no môžte pridať aj balsamikový), cukru, horčice ( ja som použila kremžskú, no výborná je aj dijonská), oleja a vody. Dochutíme soľou a korením.

    Mozzarella pečená v slanine na šalátiku so zálievkou vinaigrette - obrázok 2
  3. 3

    Mozzarellu osušíme a prekrojíme na polovičky. Plátky slaniny preložíme krížom, na každý "kríž" položíme pol mozzarelly, zabalíme a prepichneme špáradlom. Treba si dať pozor aby sme mozzarellu zabalili dobre, inak by nám vytiekla. Slaninu môžme nahradiť aj parmskou šunkou alebo prosciuttom, treba však zohľadniť veľkosť aby sa nám do toho mozzarella "vošla".

    Mozzarella pečená v slanine na šalátiku so zálievkou vinaigrette - obrázok 3
  4. 4

    Na panvici rozpálime trochu oleja (nie je potrebný). Keď máme panvicu rozpálenú položíme zabalenú mozzarellu a prudko opečieme zo všetkých strán.

    Mozzarella pečená v slanine na šalátiku so zálievkou vinaigrette - obrázok 4
  5. 5

    Hotový "batôžtek" položíme na šalát, ozdobíme a môžme papať :) Dobrú chuť!

    Mozzarella pečená v slanine na šalátiku so zálievkou vinaigrette - obrázok 5

Diskusia k receptu

frezia
Vyzera to prekrasne,urobim to ako predjedlo.
lucka99
Je to vážne mňamka :) jednoduché ale výborné. Ďakujem ;)
medulienka108
Mňam, mozzarella nepatrí práve medzi moje najobľúbenejšie syry, ale túto určite zhltnem ako malinu. Ďakujem :)
elixir
Tanier je moc krásny :) ja by som slaninu nahradila kuracou či morčacou šunkou, ale inak výborné... :)
lucka99
@elixir ako som písala v popise receptu: fantázii sa medze nekladú a verím, že každý si prispôsobí receptík svojim chutiam a bude spokojný :)
eviana
Krásne farebné a svieže, isto nesmierne chutné :)
mariamka
paci sa mi to velmi! mozarellku by som jedla od rana do vecera, takto zapecena v slaninke fu, to urcite laka :) pekne si sa predviedla Lucka, a vidno, ze mas zmysel pre varenie a pozitok :) len tak dalej :))
hannah22
máš moj obdiv, skúsim ale napadá ma verzia zabalit do plátkov baklažámu, dietnejšia verzia.... :))
katka78
Taký obyčajný nápad a aká dobrota sa z neho vykľula. Výborné predjedlo, ďakujem pekne za inšpiráciu @Lucka99 !






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia