Mozzarella pečená v slanine na šalátiku so zálievkou vinaigrette
Foto: lucka99
Moja prvotina tu na vareche :) Inšpiráciu na tento šalátik som získala v jednej z pražských reštaurácii. Milujem šaláty s Zobraziť celý popis Moja prvotina tu na vareche :) Inšpiráciu na tento šalátik som získala v jednej z pražských reštaurácii. Milujem šaláty s olivovým olejom preto mi aj tento padol presne podľa gusta. Navyše mozzarella pečená v slanine je pre mňa priam delikátna záležitosť. Myslím si, že toto je jeden z receptov, ktorý si každý dokáže poupraviť, takže varecháči je to len na vašich jazýčkoch a fantázii ;) Recept spolu s ingredienciami sú môj výtvor.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ľadový šalát očistíme, umyjeme a nakrájame na kúsky. Vo všeobecnosti uprednostňujem radšej natrhané kúsky ale pokrájať je to o čosi menej pracné ;). Takisto nakrájame paradajky a pridáme k šalátu. Ja som pridala klasické rajčiaky ale záleží od každého aké má rád. Môžte pridať cherry, mám vyskúšanú aj verziu so sušenými paradajkami a je to výborné. Pridáme rukolu a premiešame.
- 2
Zálievku si pripravíme zmiešaním citrónovej šťavy, octu ( ja som dala 1 lyžicu klasického a 1 jablčného no môžte pridať aj balsamikový), cukru, horčice ( ja som použila kremžskú, no výborná je aj dijonská), oleja a vody. Dochutíme soľou a korením.
- 3
Mozzarellu osušíme a prekrojíme na polovičky. Plátky slaniny preložíme krížom, na každý "kríž" položíme pol mozzarelly, zabalíme a prepichneme špáradlom. Treba si dať pozor aby sme mozzarellu zabalili dobre, inak by nám vytiekla. Slaninu môžme nahradiť aj parmskou šunkou alebo prosciuttom, treba však zohľadniť veľkosť aby sa nám do toho mozzarella "vošla".
- 4
Na panvici rozpálime trochu oleja (nie je potrebný). Keď máme panvicu rozpálenú položíme zabalenú mozzarellu a prudko opečieme zo všetkých strán.
- 5
Hotový "batôžtek" položíme na šalát, ozdobíme a môžme papať :) Dobrú chuť!
- 2
Diskusia k receptu