Foto: tinca
Kuracie môžem vždy a všade a navyše je to rýchlo uvarené, aj ak vás niekto prekvapí.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny a kuracie prsia nakrájame na rezance.
-
2
Do misky nalejeme 2 PL olivového oleja,sójovú omáčku, vajce a všetko spolu rozšľaháme. Potom pridáme kari korenie, prelisovaný cesnak,kukuričný škrob,čerstvo namleté čierne korenie, soľ a zmes rozmiešame. S korením opatrne, lebo aj kari korenie je ostré. Soľ tak isto, slaná je aj sójová omáčka. Ja som solila minimálne. Do pripravenej zmesi vložíme kuracie rezance, dobre premiešame a necháme cca 10 minút odležať. Môžeme aj viac.
-
3
Na panvici rozohrejeme zvyšné 2 PL olivového oleja a mäsovú zmes opražíme.
-
4
Pridáme zeleninu, šampiňóny a všetko spolu ešte opražíme. Nie však dlho,aby si zelenina zachovala chrumkavú konzistenciu. Ja som použila Java zmes zn. Findus, je výborná a tak ako vyzerá na obr.taká je aj v skutočnosti. Je tam mrkva červená a žltá, klíčky fazule mungo, bambusové výhonky, hrášok, pór a fazuľové lusky. Šampiňóny som dala z konzervy, ale môžu byť aj čerstvé.
-
5
...hotovo
-
6
Podávame s ryžou, alebo len s bagetkou ako komu chutí.
Diskusia k receptu