Neprispôsobivá krkovička fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 7. novembra 2014

Nezlostite sa nad názvom, prišiel mi pod ruku taký pekný kus krkovičky a chuť potešiť manžela jedlom :) Určite každý máte svoj obľúbený recept, mne sa páči tento a možno sa ešte niekomu zapáči...

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
2 lyžice
štipka
6 - 7 strúčikov
1 dcl
3 ks
na opekanie
Príloha:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Krkovičku nakrájame na rezne, mierne vyklepeme a zalejeme mliekom.

    Neprispôsobivá krkovička (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď mäso popije mlieko, tak pridáme olej, korenie, papriku a pretlačený cesnak. Nesolím, niekedy som to robila, ale od šikovných kuchárov tu na Vareche som sa naučila, že až vo finále. Mäso premiešam a odložím najlepšie na celú noc do chladu.

    Neprispôsobivá krkovička (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vyberiem oddýchnuté mäso z chladničky, nakrájame cibuľu na krúžky, na panvici rozohrejeme masť, teraz som mäso osolila a opekáme z každej strany 4-5 minút do zlatista...

    Neprispôsobivá krkovička (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mäso som odložila do rúry, ktorá bola ešte teplá po pečení koláča a na výpeku som restovala cibuľu. Ako príloha by mala slúžiť žemľa, my sme dostali chuť na zemiaky opečené na prepustenom masle... Prajem Vám dobrú chuť...aj orosený polliter by sa hodil :)

    Neprispôsobivá krkovička (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

28 komentárov k receptu
@afataga práve sme včera mali v krčme ochutnávku pre odvážnych, dopestovali sme nagu jolokiu, tak som včera nestačila čapovať :) tak štipka z nej by teda stačila, aj skotana do kávy mi bola dobrá :) @havino ďakujem, ponúkla by som...

Keď som si prečítala komentáre, tiež som si pripadala ako "neprispôsobivá" - žeby to bolo dané Košicami?, až vtedy som pochopila ten názov...
Páči sa mi Tvoj recept, často robievam krkovičku, ale takto som ešte nerobila. Recept ukladám a ďakujem:-)) (...a tie zemiačky k tomu nemajú chybu...)
@babkamt aspoň som ju pripomenula...@tinca veru na spôsob cigánskej, tu sme všetci prispôsobiví :-) @afataga keď nechceš dať adresu, tak príď, zaliať ju bude čím :) @mariamka , ešte ostalo na koštovanie, to by sa dalo použiť aj v sebaobrane :) ber afatagu a príďte bude sranda...@granco vyskúšaj, je to tá niekdajšia jarmočná..@mb dobrý výber:) potom daj vedieť či chutila...@izabelka929 krkovička nikdy nesklame. Ja Vám všetkým srdečne ĎAKUJEM.
Mäso si odložila do rúry, ktorá bola ešte teplá po pečení koláča. A potom čo? Treba to ešte piecť, koľko minúť a na koľko stupňov? Alebo si to tam odložila len aby ti nevychladlo, kým usmažíš cibuľu?

Pridaj komentár k receptu: