Foto: zuzanka1367
Nezlostite sa nad názvom, prišiel mi pod ruku taký pekný kus krkovičky a chuť potešiť manžela jedlom :) Určite každý máte svoj obľúbený recept, Zobraziť celý popisNezlostite sa nad názvom, prišiel mi pod ruku taký pekný kus krkovičky a chuť potešiť manžela jedlom :) Určite každý máte svoj obľúbený recept, mne sa páči tento a možno sa ešte niekomu zapáči...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Krkovičku nakrájame na rezne, mierne vyklepeme a zalejeme mliekom.
-
2
Keď mäso popije mlieko, tak pridáme olej, korenie, papriku a pretlačený cesnak. Nesolím, niekedy som to robila, ale od šikovných kuchárov tu na Vareche som sa naučila, že až vo finále. Mäso premiešam a odložím najlepšie na celú noc do chladu.
-
3
Vyberiem oddýchnuté mäso z chladničky, nakrájame cibuľu na krúžky, na panvici rozohrejeme masť, teraz som mäso osolila a opekáme z každej strany 4-5 minút do zlatista...
-
4
Mäso som odložila do rúry, ktorá bola ešte teplá po pečení koláča a na výpeku som restovala cibuľu. Ako príloha by mala slúžiť žemľa, my sme dostali chuť na zemiaky opečené na prepustenom masle... Prajem Vám dobrú chuť...aj orosený polliter by sa hodil :)
perfektna kombinacia ;-)
inak recept super, len ten nazov ... hm asi sa podla neho recept lahko nenajde....
varecha.pravda.sk/hladam/?cx=006783193102952396723%3Aodnz...
Páči sa mi Tvoj recept, často robievam krkovičku, ale takto som ešte nerobila. Recept ukladám a ďakujem:-)) (...a tie zemiačky k tomu nemajú chybu...)
www.google.sk/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&am...