Medailónky z panenky so zeleným korením a šalviou fotorecept
Foto: mariamka
Mali sme netradične cez týždeň panenku. Je to taká rýchlovka, veľmi chutná. Inšpirovala som sa tu aj inde. K zelenému koreniu som ešte na Zobraziť celý popisMali sme netradične cez týždeň panenku. Je to taká rýchlovka, veľmi chutná. Inšpirovala som sa tu aj inde. K zelenému koreniu som ešte na ochutenie pridala šalviu. K tomu jednoduchá smotanová omáčka. Zároveň som vyskúšala medový dressing k šalátu podľa Skillet, ktorý je naozaj výborný, ďakujem :)
Suroviny
2 ks |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1+3 PL |
|
podľa chuti |
|
Omáčka: | |
1-2 PL |
|
4-5 ks |
|
150-200 ml |
|
(z mäsa) |
|
1/2 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
Postup
-
1
Panenku umyjeme, osušíme a nakrájame na rezníky cca 3 cm hrubé.
-
2
Poklepeme ich hánkami prstov alebo opačnou stranou noža.
-
3
Nadrvíme si korenie a šalviu, môžete použiť aj čerstvú. Pridala som olej a trošku soli a vyrobila takú kašičku.
-
4
Medailónky som postupne natierala a ukladala na seba. Marinádu vmasírujte, prsty si oblížte, a nechajte mäsko chvíľu odpočívať. Iba toľko, čo dáme variť zemiaky a spravíme šalát.
-
5
Na šalát mi prišlo vhod vyskúšať medový dressing od Skillet z jej receptu Šalát s medovým dressingom , len ako som avizovala, miesto jablkového octu som dala citrón. Dressing je fantastický! Mám takú vychytávku, možno sa vám zapáči, že dresing urobím vopred v uzatvárateľnej nádobe, pridám potrhanú listovú zmes, zatvorím a už len hrk-hrk, šalát sa sám premieša, prípadne mu trochu pomôžeme lyžicou. Zároveň sa dá dobre skladovať a zostane dlhšie čerstvý.
-
6
Odležanú panenku rýchlo opečieme na rozpálenom oleji. Ja som piekla naozaj iba 2 minúty z každej strany a hneď odložila pod pokrievku do tepla.
-
7
Na omáčku som na troške oliv. oleja orestovala rozpolené cherry rajčiny, zaliala smotanou, priliala výpek z mäsa a nechala chvíľu redukovať. Dochutíme drveným zeleným korením a na záver aj korením z nálevu. Zjemníme plátkom masla. Podľa potreby dosolíme, dochutíme, ale ani nie je treba, zelené korenie je pikantné a to z nálevu aj dostatočne slané.
-
8
Mali sme k tomu iba jednoduché zemiaky v šupe s petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť :)
@alex dik, ze mas ku mne taku doveru, tesim sa na zazitok
@afataga robila som to subezne kvoli casovej uspore
Neostalo? :)
.... že SOLÍŠ až na koniec
*****