Langoše s trhaným mäskom

navardaco - fotkanavardaco, 21. decembra 2021
Langoše s trhaným mäskom
Foto: navardaco
90 minút
príprava
4 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 ml
20 g
250 g
100 ml
1 PL
štipka
Navrch:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V 200 ml mlieka rozpustíme pol balenia suchého droždia a počkáme 10 minút, nech zaktivuje. Postupne pridáme polievkovú lyžicu cukru, 250 g ražnej celozrnnej múky hladkej , soľ a pol téglika kyslej smotany. Necháme vykysnúť troška dlhšie (ide o to, že pri ražnej celozrnnej to trvá dlhšie) a potom cesto tvarujeme do známeho tvaru langošov. Necháme podkysnúť a pečieme na panvici. Sú neskutočne jemné a recept je veľmi jednoduchý.

  2. 2

    Uvarené mäsko natrháme na vlákna a osmahneme na masle s pridaním teriyaki omáčky. Poukladáme na langoše, môžeme pridať nakrájané kyslé uhorky a nastrúhaný syr.

Diskusia k receptu

chemik
Nevím jestli rozumím správně. Termín pečieme na panvici znamená v tomto receptu jako obvykle smažení langošů plavajících v oleji nebo pečení jako palačinky jen na omastené pánvi?
kukulienka71
@chemik (21.12.2021 08:43)
len podľa fotky predpokladám, že sú smažené( vyprážané) v dostatočnom množstve oleja. opekané by vyzerali inak, fľakato. no v popise surovín aj postupu chýba tuk a to vytvára otázky veru.
navardaco
@chemik (21.12.2021 08:43)

Ano, prepáčte možno to nie je jasné, vyprážali sme ich na oleji na panvici :)

Zaujímavé video z archívu TV Varecha