Foto: navardaco
90 minút
príprava
príprava
4 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V 200 ml mlieka rozpustíme pol balenia suchého droždia a počkáme 10 minút, nech zaktivuje. Postupne pridáme polievkovú lyžicu cukru, 250 g ražnej celozrnnej múky hladkej , soľ a pol téglika kyslej smotany. Necháme vykysnúť troška dlhšie (ide o to, že pri ražnej celozrnnej to trvá dlhšie) a potom cesto tvarujeme do známeho tvaru langošov. Necháme podkysnúť a pečieme na panvici. Sú neskutočne jemné a recept je veľmi jednoduchý.
- 2
Uvarené mäsko natrháme na vlákna a osmahneme na masle s pridaním teriyaki omáčky. Poukladáme na langoše, môžeme pridať nakrájané kyslé uhorky a nastrúhaný syr.
Tiež langoše:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
len podľa fotky predpokladám, že sú smažené( vyprážané) v dostatočnom množstve oleja. opekané by vyzerali inak, fľakato. no v popise surovín aj postupu chýba tuk a to vytvára otázky veru.
Ano, prepáčte možno to nie je jasné, vyprážali sme ich na oleji na panvici :)