Cigánska so šampiňónmi

rigocka - fotkarigocka, 16. februára 2012
Cigánska so šampiňónmi
Foto: rigocka

Tento recept mám od švagrinej,ktorá je kuchárka.

Suroviny

1 kg
 veľká
príloha:




Postup

  1. 1

    Krkovičku nakrájame na plátky a naklepeme.Osolíme,potrieme cesnakom,horčicou,okoreníme a dáme do uzatvárateľnej nádoby a zalejeme mliekom.Mäso necháme odpočívať aspoň 4-5 hodín v chladničke.

  2. 2

    Cibuľu nakrájame na malé kocky a opečieme na masti do sklovita a pridáme nakrájané šampiňóny,pridáme čierne korenie,vegetu,rascu,soľ a podlejeme troškou vody,aby sa šampiňóny udusili,keď sa voda odparí opečieme ich. Mäso si opečieme na masti,ako klasickú cigánsku pečienku,upečieme aj hranolky a môžeme servírovať. Dobrú chuť!!!:)

Diskusia k receptu

rigocka
Aj ja rýchle,dajú sa pripraviť dopredu a razdva hotové:))
marienka44
@Rigocka ,ja si myslim, ze obrazok je vymeneny, lebo na nom nie su platky krkovicky, ale male kusky maska. Mam pravdu?
rigocka
Je to plátok krkovičky a na ňom dusené šampiňóny:)
rigocka
Nie je vymenený obrázok @marienka44 ,len sa ešte musím naučiť fotiť ak chcem pridať na varechu obrázok,je totiž väčší a server to zmenšil a tak nie je dobre vidieť:) prepáčte skúsim sa nabudúce zlepšiť:))
evanaaa
Vidieť, že je to (jeden?) plátok a na ňom sú žampiňóny, azda to mýli, ale nie sú kúsky, treba sa lepšie prizrieť. Ja som si to uložila do KK.
tiginko
podľa mňa to je plátok krkovičky a na ňom šampiňóny :-)...mňam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia