Foto: ivah
Týmto receptom sa chcem pokúsiť omilostiť sójové kocky, ktoré mnohí pokladajú za "špongiovitú hmotu bez chuti". Sójové kocky vôbec nemusia mať špongiovú konzistenciu a Zobraziť celý popisTýmto receptom sa chcem pokúsiť omilostiť sójové kocky, ktoré mnohí pokladajú za "špongiovitú hmotu bez chuti". Sójové kocky vôbec nemusia mať špongiovú konzistenciu a už vôbec nemusia byť bez chuti. Všetko závisí od správnej prípravy. Posúďte sami! :-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
90 g |
|
3 PL |
|
1/2 ks |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
7 ks |
|
1 čl |
|
500 ml |
|
1 PL alebo pšeničná múka hladká |
|
2 PL |
|
1 ČL alebo jablčný ocot |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
Postup
-
1
Na horúcom oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme suché sójové kocky a pár minút za stáleho miešania pražíme na slabom ohni - olej sa nesmie prepaľovať a cibuľa hnednúť. (V tom je práve tajomstvo toho, že sójové kocky nebudú ako špongia. V žiadnom prípade ich dopredu nenamáčajte, ani nevarte, aj keď je to v návode na sáčku! Nie že by som chcela robiť reklamu ;-), ale na fotku som dala jediné sójové kocky, u ktorých sa mi darí dosiahnuť "chrumkavé" prevedenie. :-)) Pridáme vriacu vodu a solčanku.
- 2
Po 10 minútach varenia pridáme nadrobno pokrájanú zeleninu a varíme ďalších 10 minút. Po tomto čase treba vyskúšať, či sa kocky dajú ľahko varechou prekrojiť na polovicu (nemajú byť mäkké). Ak áno, pridáme v troche vody rozmiešanú múku a za stáleho miešania varíme cca 2 minúty.
- 3
Hrniec odstavíme zo sporáka, pridáme sójové mlieko, umeocot, cukor a sójovú omáčku, zamiešame. Podávame s cestovinami. Ja mám najradšej ako prílohu jačmenné kolienka. (Dajú sa kúpiť v obchodoch so zdravou výživou.) Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu