
Vaječná hermelínová nátierka
V panvici rozpustíme kúsok masla a do neho rozbijeme vajíčka. Miešame, kým nezhustnú, potom...

Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Dve lyžice medu s trochou korenia urobia z reďkoviek perfektné jedlo nie len na špeciálne príležitosti, ...

Cestovinová omeleta
Na olivovom oleji speníme na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku, pridáme na malé kocky nakrájané zemiaky a...

Pohánkovo-mandľové minipalacinky bez lepku
Deti palacinky milujú. Ale aj dospelí často neodolajú a pochutia si na nich. My sme pre vás pripravili ich zdravšiu miniverziu a použili sme na to našu pohánkovú múku....

Pizza raz dva tri
Aj keď ma určite ukrižujete, že toto nie je pizza, tak vám dám za pravdu. Ja robievam pizzu, ktorej cesto robím večer...

Kuracie krídla v jahodovej marináde
Keď do kuchyne vstúpi slovenská jahoda, to už cítim leto na tanieri. Krásne vonia, ...

Polievka s quinoou
Hľadáte recept, ktorý je nielen chutný, ale aj výživný? Už nehľadajte, predstavujeme vám jednoduchý...

Kávové minitortičky bez lepku
Ak chcete na Vianoce skúsiť napiecť niečo špeciálne, tak si poďte vyskúšať náš dnešný recept na kávové minitortičky bez lepku....

Stratená ryba
Do rajnice dáme mlieko, pridáme korenie, bobkové listy a na štvrtiny pokrájanú cibuľu. Keď...

Šupky do hubky
Bagetu nakrájame na kolieska, plech potrieme olejom a bagetky krátko opečieme. Syr nakrájame na tenké kolieska, cherry...

Pečeňové kúsky v cestíčku vyprážané
Tento recept nepatrí do kategórie zdravej výživy, ale aj ja mám dva krát do roka chuť...

Medové rezy
Cukor, vajcia, med, sódu bikarbónu a maslo dáme do hrnca a zahrejeme na bod varu. Horúcu zmes...

Kapor plnený hríbmi
Očisteného a vypitvaného kapra umyjeme, vykrojíme chrbtovú kosť, pričom musíme dávať pozor, aby sme...

Rajčiny plnené hermelínom
Minulé leto sme mali veľmi veľa rajčin, tak sme vymýšlali všelijaké plnky a tak vzniklo aj...

Chrumkavé kolieska
Na posedení s priateľmi k vínku sa hodí aj tento jednoduchý recept...

Plněné rybí kuličky ve voňavé omáčce
Na první pohled to sice vypadá složitě a jako velká piplačka, ale opak je pravdou...

Lambeth torta
Prvé torty kedysi boli zdobené maslovým krémom a preto je vintage technika, ktorú dnes celý svet pozná pod názvom lambeth, návratom do starých čias....

Chlieb s plnkou
Potrebujeme okuhly chlieb (ja som použila špaldový). Orežieme zvršok chleba a odložíme bokom. Vydlabeme vnútro...

Portugalské „pasteis de nata“ so žltým melónom
Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto v tvare obdĺžnika na hrúbku asi 3 mm, zrolujeme ho do rolky, zabalíme do...

Pohánkové ravioly s ricottou a so špenátom
Špenát necháme rozmraziť, vyžmýkame z neho prebytočnú vodu a zmiešame spolu s ostatnými ingredienciami na náplň....