Makový koláč
Makový koláč

Bazový makovec bez múky

ponozky123 - bez fotkyponozky123, 12. júna 2020
12
porcií
40 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g mletý
2 ks
2 ks
1 ČL (alebo sóda bikarbóna)
2 ČL
podľa chuti (alebo med)
z 1 citróna
Navrch:
 (alebo mandle)




Postup

  1. 1

    Pomletý mak, žĺtky, kypriaci prášok, škoricu, popučené broskyne, sirup a citrónovú šťavu vymiešame. Pridáme sneh vyšľahaný z bielkov. Zmes vylejeme do formy na pečenie.

  2. 2

    Na vrch poukladáme orechy a dáme piecť na 180/190°C asi na 20-25 min.

  3. 3

    Hotový koláč posypeme nastrúhanou kôrou z limetky a citróna a sušenou bazou. Servírovať môžeme aj s medom, ovocným džemom alebo čerstvým ovocím.

Diskusia k receptu

afataga
Tak som dnes skusila, nesklamal, len ma prekvapilo, ze do cesta nejde ziadny tuk, dala som trochu masla asi ako 1 PL a datlovy sirup. Navrch som nedavala nic, potrebovala som si overit, ze to funguje. Tak ma este napadlo, ze miesto broskyn by sa mohlo aj postruhat jablko. Baby co nechcete, alebo nemozete muku a mate radi mak, pecte, nevahajte :-)


1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia