Bazový makovec bez múky
Foto: ponozky123
12
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
200 g mletý |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
1 ČL (alebo sóda bikarbóna) |
|
2 ČL |
|
podľa chuti (alebo med) |
|
z 1 citróna |
|
Navrch: | |
|
|
|
|
|
|
(alebo mandle) |
|
Postup
-
1
Pomletý mak, žĺtky, kypriaci prášok, škoricu, popučené broskyne, sirup a citrónovú šťavu vymiešame. Pridáme sneh vyšľahaný z bielkov. Zmes vylejeme do formy na pečenie.
- 2
Na vrch poukladáme orechy a dáme piecť na 180/190°C asi na 20-25 min.
- 3
Hotový koláč posypeme nastrúhanou kôrou z limetky a citróna a sušenou bazou. Servírovať môžeme aj s medom, ovocným džemom alebo čerstvým ovocím.
Tiež makový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu