
Polievka Minestrone
Nakrájame si cuketu a paradajky(umyté). Vložíme do hrnca spolu s mrazenou zeleninou a zalejeme vodou...

Grilovaná zelenina
Nato, že je grilovanie na Slovensku tak veľmi obľúbené, sa tu grilovacieho korenia používa pomenej.

Mäsové guľky v jablkovej omáčke
Recept mám od mojej mamky :) Toto jedlo patrí k mojim najobľúbenejším :)

Opekané bravčové koleno na ohni v prírode
Tradičná pochutina netradičným spôsobom. Pre celu rodinu, aj porcia aj zábava aj aktivita.

Zemiačky so zeleninkou
Tento recept bol vymýšľaný za chodu, aj keď je to bezmäsitý pokrm, manželovi veľmi chutil...

Plnené cukinové kvety v pivnom cestíčku
Tento rok je unás dosť nepriaznivý pre vývoj cukín. Aj keď som už mnoho krát robila rôzne...

Lucinkin ovsený koláč
Čakali sme návštevu, priateľov, ktorí uprednostňujú zdravý štýl stravovania. Tak sme sa s dcérkou...

Kórejská palacinka Haemuljeon
Skrátka nevšedná palacinka - kórejská záležitosť s morskými plodmi a dokonale vyváženou zálievkou.

Džuveč na piatok
Tento recept som dostala kedysi dávno od svojej priateľky - Bulharky. Robievali ho doma v piatok, kedysi sa v piatok dodržiaval pôst a mäso sa nejedlo, preto je bez mäsa....

Tekvicový krém s kuracími filetkami a speneným mliekom
Tekvicu Hokaido osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť do rozohriatej rúry asi na 30 minút....

Mafiny „red velvet“ z červenej repy
Upečenú červenú repu s olejom rozmixujeme na hladké pyré. Pridáme jogurt, maslo, vajcia, ...

Paradajky s baklažánovou náplňou
Vhodné ako predjedlo alebo ako príloha k hlavnému jedlu. Ja som podávala ako prílohu k plnenej...

Cuketové podkovičky - príloha
Cuketu môžeme použiť aj ako prílohu k jedlu. Podkovičky sa robia na spôsob hranoliek a doplnia...

Dyňa plnená ryžovou zmesou
Dyňu omyjeme a vrch odkrojíme. Zvnútra vyberieme vlákna so semenami a dužinu zhora dole niekoľkokrát po...

Špaldové rezance s mascarpone a krevetami
Zo surovín na rezance vypracujeme hladké, nelepivé cesto. Ak pridáte do cesta bazalku, posekajte...

Červena kaša zemiaková
Tak ako som sľúbil teda opíšem kašu ktorú som použil ku králikovi na víne. Dá sa...

Houbová skotská vejce s křepelčími vajíčky
Na oleji zpěníme cibuli a přidáme nakrájené žampiony, osolíme a opepříme a podusíme do měkka...

Ostrý kalmár
Vareného kalmára narežeme na hrubé rezance, zmiešame s čiernym mletým korením alebo červenou paprikou, rozotreným...

Labužnícke špagety a la Nonna
Grahamové špagety sú zdravšie, vhodné pre diabetikov a majú aj svoju nejakú chuť, ktorá ovšem...

Sladké pečivo Hawaiian
Prečo Hawaiian neviem, možno kvôli ananásovému džúsu, ktorý ide do cesta, každopádne zaujímavá chuť...

Zemiakové knedličky s kapustou
Na oleji opražíme slaninu. Do vytopenej slaniny pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a opražíme ju. Uvarené...

Treska na zeleninovo-cestovinovom šaláte
Mal som chuť na rybie filé, ale i na cestoviny, tak som vyskúšal kombináciu :O)

Kávové mlieko Šarmánt
Vykreovala som pre mojich "varecháčových" kamošov do horúcich letných dní na osvieženie, príjemné posedenie a klábosenie...

Čučoriedkovo-čokoládové mufiny
Do misy preosejeme múku s PDP, pridáme cukor, soľ a niektorú z prísad(ja som dala až na...

Pečené papriky plněné rýží s kuřecím masem
Rýži uvaříme v osolené vodě. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou anglickou slaninu a kuřecí...

Bezlepkové cviklové cestoviny
Ošúpanú cviklu nakrájame na malé kúsky a v miske zmiešame s lyžicou olivového oleja. Pečieme v...

Risotto so sterilizovanými hubami podľa mňa
O tom, že talianske rizotá sú vďaka svojej chuti a pestrosti slávne na celom svete niet pochýb. Ale ani naše slovenské, čo sa týka chuti, v ničom nezaostáva....

Vegetariánske karí nezvyčajne (fotopostup)
Inšpiroval ma Jamie Olivier, no iba v základe... Kari som si upravila po svojom a chutí...