Šampiňóny plnené mäsom a orechmi

redakcia - fotkaredakcia, 28. augusta 2009
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

10 ks
150 g
2 PL
2 ks
1 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Do misky dáme mleté mäso, 2 PL mletých orechov, biele korenie, soľ, PL nasekaných byliniek (petržlenovú vňať, ale aj rozmarín, bazalku, pažítku, estragón, oregano, majorán a podobne) a 2 vajcia. Všetko spolu premiešame. Očisteným a umytým šampiňónom odlomíme nohy tesne pri klobúku a klobúky naplníme mäsovou zmesou.

  2. 2

    Vyvaľkané lístkové cesto rozdelíme na štvorce a do stredu každého posadíme naplnený klobúk. Okraje štvorcov potrieme rozšľahaným vajcom, zabalíme ich ako mešce, uložíme na pekáč vystlaný papierom na pečenie a potrieme vajcom.

  3. 3

    Pečieme vo vyhriatej rúre dozlata – asi 30 minút pri teplote 200 stupňov Celzia.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia