Syrovo-arašidové slané toliariky

izabella929 - fotkaizabella929, 21. decembra 2011

Pekávam bežne tieto jednohubky, sú vynikajúce k vínu..proste na posedenie s priatelmi..

120 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

250 g
250 g
250 g
1 ks
2 lyžice




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny zmiešať a dať do chladničky, najmenej na hodinu až 12 hodín. Ja som teraz nechala stáť iba 2 hodiny, lebo som pripravovala aj cesto na opekance a aby sa trúba zbytočne nehriala, tak to pečiem naraz..

    Syrovo-arašidové slané toliariky - obrázok 1
  2. 2

    Cestosom rozvaľkala a vykrajujem z neho toliariky.Každý som potrela rozšlahaným vajíčkom a prilepila som naň polku slaného arašidového orieška..niektoré toliariky som posypalaj sezanom..

    Syrovo-arašidové slané toliariky - obrázok 2

Diskusia k receptu

salinka
Skoda, ze som dnes zamiesila cesto na podobne jednohubky. Tvoje sa mi tiez velmi pacia, ukladam a najblizsie vyskusam.
izabella929
no veď ešte bude aj Silvestra a bude sa piť na zdravie, hodia sa ešte a upečeieš aj tieto...sú vynikajúce a krehké.-)
zirafninka1
slane pecivka si hned ukladam do kk.aj toto vyzera mnam. a arasidy su len na vrchu ci sa nieco dava aj do cesta?
izabella929
sú to také malé jednohubky, cesto je syrové a nič do neho nejde, iba na vrchu tie arašidy, ked sa upečú, je to chrumkavučké,,,no mňamkové...je to maličké, vykrajovala som to zdobítkom na torty...ako vidieť na obrázku...doporučujem vyskúšať...fajnota.-)
sonulienka
ukladám u nás slané majú prednosť a tieto vyzerajú výborne @izabella929 ďakujem a prajem Tebe a Tvojej rodine príjemné sviatky a veľa zdravia v roku 2012.
izabella929
sonulienka,, díky za komentárik.)) Prajem Tebe aj Tvojej rodinke požehnané Vianočné sviatky, plné pokoja, lásky a porozumenia.-)
bombiska
Izabel....asi si sa pomýlila...piecť na 200°C 10 minút má byť,nie?
Ty tam máš 200 minút na 10°C
Inak.... recept je super:-)
aankaa
tak tento recept sa mi páči :-).....chystám sa ho urobiť ,len sa chcem Izabelka spýtať,či by som mohla použiť aj iný druh syra,čo myslíš?....napríklad aj údený......díky za odpoved
laurisia
@aankaa presne nad tým rozmýšľam, lebo údený mám v chladničke. Ale na strane druhej, podobné robievam z bryndze a keď môže byť bryndza, prečo by nemohol byť údený syr? Idem vyskúšať s údeným a dám vedieť :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia