Šampiňóny plnené bylinkovým maslom

huslicka - fotkahuslicka, 17. augusta 2011

Tento recept máme veľmi radi. Je veľmi lahodný. Ako prílohu zvyknem urobiť pečené zemiačky v šupke.

3
porcie
15 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Suroviny

18 ks
125 dkg zmäknuté
2 čajové lyžičky
 podľa potreby
6 ks strednej veľkosti




Postup

  1. 1

    Šampiňóny umyjeme a očistíme. Vyrežeme nožičky a tieto pokrájame na drobno.

  2. 2

    Do misky si dáme zmäknuté maslo, 2 lyžičky zmesy bylinkové maslo, soľ a korenie ( podľa chuti ) a nožičky šampiňónov pokrájané na drobno. Vymiešame. Touto zmesou naplníme klobúčiky šampiňonov až po okraj.

  3. 3

    Naplnené klobúčiky poukladáme na plech, podlejeme troškou vody a upečieme v predhriatej rúre na asi 160 stupňov cca 15 min.

  4. 4

    Zemiaky okefujeme pod tečúcou vodou, prerežeme na polovice po dĺžke a upečieme v rúre pri asi 170 - 180 stupňoch cca 30 - 40 minút. Ja to robím tak, že dám šampiňóny aj zemiaky do rúry naraz a zemiaky nechám dlhšie.

Diskusia k receptu

ancicka
Kde isť na tie šampiony.Ked ich bolo veľa,tak som ich vypražala ako rizok.
huslicka
Ja kupujem u nás v obchode, v Milk Agre tam majú skoro stále .




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia