Tento recept máme veľmi radi. Je veľmi lahodný. Ako prílohu zvyknem urobiť pečené zemiačky v šupke.
porcie
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Šampiňóny umyjeme a očistíme. Vyrežeme nožičky a tieto pokrájame na drobno.
- 2
Do misky si dáme zmäknuté maslo, 2 lyžičky zmesy bylinkové maslo, soľ a korenie ( podľa chuti ) a nožičky šampiňónov pokrájané na drobno. Vymiešame. Touto zmesou naplníme klobúčiky šampiňonov až po okraj.
- 3
Naplnené klobúčiky poukladáme na plech, podlejeme troškou vody a upečieme v predhriatej rúre na asi 160 stupňov cca 15 min.
- 4
Zemiaky okefujeme pod tečúcou vodou, prerežeme na polovice po dĺžke a upečieme v rúre pri asi 170 - 180 stupňoch cca 30 - 40 minút. Ja to robím tak, že dám šampiňóny aj zemiaky do rúry naraz a zemiaky nechám dlhšie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu