Foto: herarecepty
Komerčný recept
Suroviny
Základné cesto: | |
3 ks |
|
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
1/2 hrnčeka |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 bal |
|
3 PL |
|
1 hrnčeka |
|
Krém: | |
250 g |
|
1 ks |
|
na osladenie |
|
Na ozdobu: | |
|
|
|
Postup
-
1
Vajcia zmiešajte so sirupom z cukrovej repy. Pridajte rozpustený rastlinný tuk maslový a ryžové mlieko. Obe múky zmiešajte a primiešajte do nich prášok do pečiva. Zmiešajte sypkú a tekutú zložku dohromady, čím vytvoríte cesto. Primiešajte nadrobno pokrájané jahody.<br /><br /> Cesto naplňte do papierových košíčkov na cupcaky. Môžete zvoliť i menšiu ako bežnú veľkosť a pripraviť tak milé chuťovky.<br /><br /> Pečte pri teplote 180 °C približne 20 – 25 minút.<br /><br /> Upečené základy nechajte vychladnúť. <br /><br /> Krém si pripravíte rozmixovaním avokáda a pridaním tvarohu. Podľa chuti oslaďte medom. Vďaka avokádu krém získa jemne zelenú farbu a bude vyzerať ako tráva. Na vychladené základy cupcakov naneste krém vidličkou alebo lyžičkou.
-
2
Umyté jahody rozrežte na polovice. Pripravte si rozpustenú čokoládu. Do tej namočte špičku jahody (hlava lienky).
-
3
Do rozpustenej čokolády namáčajte špajľu a dotvorte lienke bodky. Ako oči použite buď bielu čokoládu, alebo jedlé perličky na zdobenie dezertov.
-
4
Lienku posaďte do tvarohovo-avokádovej trávy.
Diskusia k receptu