Lokše z pečenej tekvice s karamelovou masťou

Janka a Juraj Gálikovci
z hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 26. októbra 2015
Lokše z pečenej tekvice s karamelovou masťou
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g upečená
100 g varené
250 g do cesta
100 g na posypanie
100 g
 štipka
100 g
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tekvicu hokkaidó nakrájame na mesiačiky a dáme piecť do rúry rozohriatej na 180 °C asi 30 minút, tekvica musí byť mäkká. Z upečenej a vychladnutej stiahneme šupku, pridáme múku, vajce, soľ a zemiaky.

  2. 2

    Vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske, vykrojíme malé lokše a pečieme na suchej platni, potrieme masťou a prikryjeme tanierom, aby zostali mäkké.

  3. 3

    Z cukru urobíme karamel a vmiešame doň masť. Lokše v horúcej masti prehrejeme a podávame s lekvárom, do ktorého vmiešame mak. Dekorujeme čerstvými slivkami podusenými na masle.

Diskusia k receptu

jozka2
Nooo,tak toto su naozaj lokse, ochutene makom a slivkami.