Lokše z pečenej tekvice s karamelovou masťou
Janka a Juraj Gálikovci
z hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 26. októbra 2015
z hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 26. októbra 2015
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
60 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Tekvicu hokkaidó nakrájame na mesiačiky a dáme piecť do rúry rozohriatej na 180 °C asi 30 minút, tekvica musí byť mäkká. Z upečenej a vychladnutej stiahneme šupku, pridáme múku, vajce, soľ a zemiaky.
- 2
Vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske, vykrojíme malé lokše a pečieme na suchej platni, potrieme masťou a prikryjeme tanierom, aby zostali mäkké.
- 3
Z cukru urobíme karamel a vmiešame doň masť. Lokše v horúcej masti prehrejeme a podávame s lekvárom, do ktorého vmiešame mak. Dekorujeme čerstvými slivkami podusenými na masle.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu