
Opekancové rezy
Musím hneď v úvode napísať, že sa jedná o Vianočné opekance, ktoré určite mnohí podávate...

Môj Baylies
U nás veľmi obľubený recept, ktorý mi dala môja najlepšia kamarátka. Od vtedy ho robiem...

Zdravé mlsanie
Ahojte :) Tento recept je jednoduchý, vhodný na raňajky veľmi chutný a ak chcete diétnejšiu verziu...

Škoricovo-jablkové kreácie
Recept sme vyskúšali nespočetne veľa krát. Mám ho od mojej priateľky a je výborný.

Staroslovenský podlistník
Očistené surové zemiaky nastrúhame a vytlačíme vodu. Premiešame so smotanou, vajcami, soľou, roztretým cesnakom,...

Zapekaná cestovina s cukinou
Rýchla večera, alebo obed na všedný deň, keď sa vám nehce moc variť.

Slaný koláč s červenou cibuľou a baklažánom
Cibuľu očistíme a nakrájame na polovice, následne na plátky.

Kurča na masle s pučenými zemiakmi
Najprv si pripravíme bylinkové maslo , ktorým budeme potierat kurča.

Formičkové kokosky s krupicovým krémom
Toto je taká zjednodušená a zrýchlená verzia na kokosky. Chuť je iná ako pri klasických, ale...

Hríbový koláč
Tohtoročná sezóna prináša bohatú nádielku hríbov, tak skúšam na rôzne spôsoby, tu je jeden tip...

Teľacie pečené na zeleri so špargľou a korenistými zemiakmi
Variácia na môj obľúbený druh mäsa, tentoraz so sezónnou zeleninou. Pečené na zeleri bolo iba...

Štangle
Obľúbené jedlo môjho syna je cesnaková polievka a štangle. Štangle robievame také obyčajné, kysnuté cesto...

Zeleninová krémová polievka s chrumkavými lupeňmi
Prostredníctvom krémových polievok dostanem do členov rodiny značné množstvo zeleniny(brokolica, karfiol apod. ), ktorú by inak nezjedli,...

Domáci vaječný likér
Vaječný likér, to je pochúťka. Výborne sa hodí na sviatočné dni a je výnimočnou ingredienciou...

Vajce Benedikt
Tento pokrm je pomenovaný po newyorskom maklérovi Lemuelovi Benedictovi, ktorý si v roku 1894 objednal v hoteli Waldorf „toast s maslom, pošírované vajcia, chrumkavú slaninu a holandskú omáčku“....

Sníval sa mi sen
Sníval sa mi sen o ktorý sa chcem s Vami podeliť. Mala som namočený šalát,...

Fazuľová nátierka
Ahojte, chcela by som sa s vami podeliť o jeden naozaj výborný a jednoduchý recept, ...

Kravičkový tvarohovník
Kravickovy preto, lebo tvaroh, smotana aj maslo boli od domacej kravicky a este je aj...

Nátierka z pečeného baklažánu
Tradičná libanonská baklažánová nátierka ochutená cesnakom, sezamovými semienkami a citrónovou šťavou, ktorá je po celom...

Čučoriedky zasýpané cukrom s vajcovým koňakom
Každý rok zaváram čučoriedky a vždy rovnako presýpam cukrom, iba mením to, čím ich ochutím....

Vidiecky slivkáč - Rustical plum tart
Máme obdobie sliviek a ja slivky ľúbim tak som dnes skúsila tento fajný a jednoduchý koláčik, ...

Rýchly múčnik
Čo sa rýchlo urobí, rýchlo sa aj minie... keď dostanem chuť na koláč a mám všetko...

Diabolské tajomstvo
Mäso umyjeme, nakrájame na plátky, mierne naklepeme a nakrájame na rezance.

Medvedie labky z mletého mäsa
Mleté maso nabízí řadu využití přes sekanou, čevabčiči až po různé karbanátky. A karbanátky jako...

Cerálne kajserky
Keďže som dnes piekla manželovi zemiakový chlebík a ja mám veľmi rada niečo zo semiačkami tak som...

Jablkovo-jahodový koláč s krehkým cestom a pudingom
receptik som si vymyslela, aby som si sprijemnila nedelnajsie popoludnie popijanie kavicky :)

Rizoto z hlivy ustricovej s grilovanou cuketou
Do panvice, prípadne do woku dáme rozpáliť olivový olej, pridáme nakrájanú cuketu na štvrtinky, ...

Slivkový kečup k mäsu a syru
Slivky odkôstkujeme, nakrájame na kúsky a zalejeme 100 ml vody a jablčným octom.