Formičkové kokosky s krupicovým krémom fotorecept

margaretka28 - fotkamargaretka28, 26. júla 2012

Toto je taká zjednodušená a zrýchlená verzia na kokosky. Chuť je iná ako pri klasických,ale sú dobré a zvládne ich aj menej skúsená gazdinka. Zobraziť celý popisToto je taká zjednodušená a zrýchlená verzia na kokosky. Chuť je iná ako pri klasických,ale sú dobré a zvládne ich aj menej skúsená gazdinka. :-))

25 kusov
porcií

Suroviny

Kokosky:
3  kusy
250  g
150  g
Kolieska:
1  kus
375  g
125 g
250  g
Plnka:
400  ml
4  pl
3  pl
100  g
125  g
  a čokoládová poleva




Postup

  1. 1

    Kokos cukor a vajcia dáme do misky.

    Formičkové kokosky s krupicovým krémom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zmiesime tak aby vznikla kompaktná hmota,ak je to riedke,pridáme ešte trochu kokosu.

    Formičkové kokosky s krupicovým krémom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plechovú formičku na košíčky vypláchneme studenou vodou.

    Formičkové kokosky s krupicovým krémom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Naplníme cestom.

    Formičkové kokosky s krupicovým krémom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vyklopíme na plech s papierom na pečenie. Pečieme na 150 stupňoch asi 30 minút,alebo kým nie sú ružové.

    Formičkové kokosky s krupicovým krémom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cesto na kolieska zmiesime a necháme odpočívať v chladničke asi 45 min.Potom vykrojíme a upečieme.

    Formičkové kokosky s krupicovým krémom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Z mlieka, cukru a krupice uvaríme kašu,ešte do horúcej vmiešame maslo a čokoládu,vymiešame.

    Formičkové kokosky s krupicovým krémom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na upečené kolieska dáme trochu džemu.

    Formičkové kokosky s krupicovým krémom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Na kokosku nastriekame vrstvu krému a prilepíme na koliesko. Ozdobíme čokoládovou polevou.

    Formičkové kokosky s krupicovým krémom (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

izabella929
mňamkovéééééééé.-))) aj ja chcem takééé.-))) už aj ukladám recept...dík.-)
sneica
kokos mam doma takze mozem detom taku dobrotu upiect...:)
mia2404
jéééj aj ja mám také formičky ukladám a vyskúšam vyzerajú super :-)
sovka62
No nehovor, žiadne šľahanie nad parou (a žiadne nervy, keď ako vždy po vybraní z rúry spľasnú)? Tak toto je recept pre mňa, veľmi pekne ďakujem a ak stihnem, vyskúšam už cez víkend, kokosky sú moje obľúbené.
margaretka28
@sovka ,na týchto nemá čo spľasnúť,ani počas pečenia nenarastú a ani sa nerozlejú,len sa jednoducho vysušia,aby držali pokope,ten krém je trošku zvláštny,nie je taký hladký z tej krupice,ale chuťovo je dobrý.
honestka
@Margaretka28 : su to s tou istou chutou ako sa robili originalne a vrch bol namacany v cokolade?
ak ano- iste vyskusam, lebo su to nase oblubene a robia sa aj dnes na sviatky...
/niekedy stali 2,50 Kcs v cukroske/.
honestka
ahhh, a zabudla som pochvalit ten obrusok.
podobny /bezovy/ mam este z vyletu z Bulharska a je krasny dnes, ako ked som ho objavila.
zboznujem sikovne ruky co dokazu tvorit akekolvek skvosty.
margaretka28
@honestka ,nie,tieto chutia inak,tie originálne sa robia z vareného snehu a sú oveľa pracnejšie,ale aj lepšie,tieto sú len také rýchle,ale tiež dobré kokosové.:-)
margaretka28
@honestka ,dakujem,obrúsok som dostala ako darček a myslím,že je kupovaný,ale moja mama vie prekrásne háčkovať,my so sestrou jej kupujeme tie časopisy s predlohami a ona podľa toho háčkuje.:-)
jeka
dakujem za receptík,tak ako napísala @sovka bez stresu,veľmi mi to pomôže pri pečení-pečiem ich veľa(deti ich milujú,sviatky bez kokosiek nie sú sviatkami).
cica2
páčia sa mi :-)....a kokosové ľúbim
honestka
Margaretka- ano tie originalne poznam a robievam troska mensie ako sme kupovali.
ked si urobim cukrovy sirup a vyslaham s bielkami- tak je to velmi rychle oproti slahaniu nad parou. ak je sirupu menej- tiez doslaham 5 minut, aby sa sneh uvaril. este mi nevysli zle.
a dakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia