Cerálne kajserky

kea - fotkakea, 1. apríla 2012
Cerálne kajserky
Foto: kea

Keďže som dnes piekla manželovi zemiakový chlebík a ja mám veľmi rada niečo zo semiačkami tak som si spravila kaiserky a možeme byť spokojný Zobraziť celý popisKeďže som dnes piekla manželovi zemiakový chlebík a ja mám veľmi rada niečo zo semiačkami tak som si spravila kaiserky a možeme byť spokojný obaja.

1/2 minút
príprava
20 minút
na 180* °C

Suroviny

250g
250g
1 Pl
1 Pl
2 Pl
2 Pl
1 Pl
1/2 erstvé
1 čl
3 dcl




Postup

  1. 1

    Kedže som to odfotila až na koniec tak bude iba postup lebo som kaiserky robila po prvý krát na skušku.Tu je postup. Spravime si kvasok z 1 dcl vody,cukru a droždia kým naboptnalo navažila som si múku,pripravila soľ,semiačka premiešala som to a vysypala do toho kvasku cesto som si vypracovala a nechala kysnúť. Kyslo asi 1 hod potom som ho premiešala pomučila dosku cesto tam vyklopila pomučila a rozvaľkala nakrajala som si na osem dielikov a urobila som si kaiserky ktoré som nechala asi 15 min.kysnuť vyhriala som si rúru na 180* niektoré kaiserky som potrela vajíčkom niektoré som nechala iba tak to na skušku aby som na budúce vedela ktore mi budu viac chutiť tie potreté sa môžu posypať podľa chuti buď ľanom alebo sezamom alebo makom.Dala som piesť na 20 min

    Cerálne kajserky - obrázok 1

Diskusia k receptu

viceroy
mohla by si recept premenovať, lebo kaiserky sú dačo iné
marianne69
ten chlebik vyzera neodolatelne,casom skusim,nacisto som prepadla peceniu chleba a peciva,som zvedava na ucet za elektrinu:-)
hanee
jj, tiez sa mi paci nadherny chlebik, recept nebude? ci si pouzila nejaky z varechy?
marijanka712
@marianne69 nie si sama že už dnes mi dupkom vlasy stávaju na november asi to bude môj vianočný darček zaplatenie účtu za elektriku. čo sa týka tvoji kaiserok - daj tam "j" takto kajserky a budú to tvoje , nezáleží na mene v kucharských výtvoroch je viac názvou postavených na hlavu a napriek tomu dedia sa s pokolenia na pokolenie mne sa to páči jednak tvoj výtvor a jednak aj názov....ukladám do kk aj si to odskúšam
marijanka712
pardon ospravedlnujem sa @kea pripisala som recept @marianne 69 prepáč neviem to opraviť tak sa ospravedlnujem tak to vypadá ked si človek po sebe neprečíta a mysel uteká dopredu. Tak ešte raz @kea krásný receptík aj tvoj výtvor.....
13493_1327775437 - profilový obrázok
kea
kea
to sa stava niekedy aj mne ked mam viac roboty ze sa seknem hlavne ze nam to velmi chutilo
13493_1327775437 - profilový obrázok
kea
kea
a co sa tyka toho nazvu zmenila som ho no bol to iba experiment a vyšiel nech sa to vola ako chce.
13493_1327775437 - profilový obrázok
kea
kea
recept na chlebik je od Tetrisss domaci chlieb bez miesenia ale pridala som tie varené zemiaky je to dobrý receptík a hlavne potom aj ten chlebík.
vanilka111
iste musia byť chutnučké,ale mňa by zaujímalo ako si ich uplietla do takého tvaru.. máš ich veľmi pekné na prvý raz :-)
tatranka
Pekný recept.A na mene receptu ani veľmi nezáleží.Mňa dosť ovplyvňuje fotografia.A u teba sa mi zdá,že tvoje pečivko,nech sa volá ako chce je pekné a chrumkavé.
13493_1327775437 - profilový obrázok
kea
kea
vanilka111 popis na postup som nasla na internete ale kedze to je anglicky tak tomu nerozumiem a je tam aj iny druh cesta z ktoreho sa to robi omnoho lepsie ako mne tak to vyslo ako vyslo
babidka
krasne su - aj chlebik samozrejme ! ja som teraz z toho cesta robila zemle a boli naozaj vyborne . Ja som dalsia z tych , co prepadla peceniu chleba a peciva .....:-)
babkamt
Ja tiež pečiem doma chlieb a pečivo. Tvoj recept som si uložila.
astheart
@kea : Mohla by jsi sem napsat tu anglickou stránku, na které jsi našla recept prosím?
marienka44
@Kea ,z pol kg muky vyjde 8 ks kaiseriek? A na chlebik si zamiesila znovu? Museli byt dobre a aj zdrave, ked sa pozeram na obrazok. Ukladam do KK a neviem, ako si kaiserky formovala. Vyzeraju ako zapletane. Skoda, ze si to blizsie neopisala.
jerica
@kea nemáš foto v reze? vyzerajú neskutočne vábivé, pokušenie veľké,len keby som videla štruktúru,nemusíš hneď,len keby si znovu piekla,potešila by som sa jednej foto /nakrájané/ pečivko , môžeš aj chlebík. Recept poznám.
evanaaa
Na žemličkách sa mi páči, že sú cereálne a aj s celozrnnou múkou, zvláštne spletané, len neviem, či len ja to mám, čo je to biele navrchu žemličiek, múka, alebo len také svetlo pri fotení? Vypadá to, akoby boli viac pomúčené. Ale dobrý recept aj postup.
irenaw
krásne sú, aj chlieb. zaujímalo by ma, ako sa kaiserky takto pekne vytvarujú.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia