Orechové rožteky

3sandra3 - fotka3sandra3, 13. augusta 2012
Orechové rožteky
Foto: 3sandra3

Recept pochádza z časopisu Život. V sobotu som ho skúšala.

24
porcií
15-20 minút
na 170-180 °C

Suroviny

Cesto:
200 g
100 g
250 g
1 ks
1 ks
Krém:
250 ml
1 ks
2 PL
6 PL
200 g
1 PL /um
Poleva:
100 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Cesto: Orechy, strúhanku a cukor zmiešame, pridáme vajce spolu s bielkom a vymiesime hladké cesto. /pozn. cesto bolo redšie, vyžadovalo si trochu hustejšiu konzistenciu, tak som pridávala trocha orechov a trocha strúhanky/. Vytvoríme z cesta valec, z ktorého odkrajujeme rovnako veľké časti. Tie vytvarujeme do rožtekov. Poukladáme na plech , v ktorom máme papier na pečenie. Upečieme v mierne vyhriatej rúre doružova. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Krém: Mlieko, Zlatý klas a kakao dáme do hrnca a uvaríme hustý puding. Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom, k nemu pridávame puding a rum, dobre vymiešame.

  3. 3

    Na vychladnuté rožteky nanášame cukrárskym vrecúškom krém. Dáme stuhnúť do chladničky cca na pol hodinu.

  4. 4

    Poleva: V teplom kúpeli rozpustíme čokoládu spolu s tukom. V mierne vychladnutej čokoláde namáčame rožteky krémovou stranou. Necháme úplne stuhnúť.

Diskusia k receptu

sneica
musia chutit skvele...mam este stale v mrazaku nejake orechy tak by som ich mohla aj na taketo rozteky pomliet...skoda ze nieje lepsie vidiet aj foto....
3sandra3
robila som tieto rožteky po prvýkrát, nie sú také krásne, pridám tu ešte jedno foto. Ale zato sú veľmi chutné. Keď som upiekla cesto a vychladlo, rohlíčky boli teda fakt tvrdé. Mala som obavy či vôbec zmäknú, ale po pridaní krému na ne som ich odložila do chladničky a na druhý deň boli mäkké.



divine231
TIEŽ ICH ROBIEVAME DOMA..,HLAVNE NA VIANOCE...SU VEEELMI DOBREE..
3sandra3
faakt??? ďakujem Ti , @mesiar50 , si veľmi milý. Rožteky sú ale zato chutné, robievam ich kvôli mojej sestre, ona ich miluje, a nevadí jej, že nie sú až také krásne. Je medzi nami sesterská veľká láska.
A ďakujem Ti aj za krásnu ružičku.


mesiar50
Nemáš čo ďakovať.Tie rožteky sú krásne z vnútra ,keď si ich robila pre tvoju sestru z láskou.
Na vonkajšej kráse v tomto prípade nezáleží.
Prajem ti krásny deň




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia