Foto: 3sandra3
Recept pochádza z časopisu Život. V sobotu som ho skúšala.
porcií
na 170-180 °C
Suroviny
Cesto: | |
200 g |
|
100 g |
|
250 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
Krém: | |
250 ml |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
6 PL |
|
200 g |
|
1 PL /um |
|
Poleva: | |
100 g |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Cesto: Orechy, strúhanku a cukor zmiešame, pridáme vajce spolu s bielkom a vymiesime hladké cesto. /pozn. cesto bolo redšie, vyžadovalo si trochu hustejšiu konzistenciu, tak som pridávala trocha orechov a trocha strúhanky/. Vytvoríme z cesta valec, z ktorého odkrajujeme rovnako veľké časti. Tie vytvarujeme do rožtekov. Poukladáme na plech , v ktorom máme papier na pečenie. Upečieme v mierne vyhriatej rúre doružova. Necháme vychladnúť.
- 2
Krém: Mlieko, Zlatý klas a kakao dáme do hrnca a uvaríme hustý puding. Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom, k nemu pridávame puding a rum, dobre vymiešame.
- 3
Na vychladnuté rožteky nanášame cukrárskym vrecúškom krém. Dáme stuhnúť do chladničky cca na pol hodinu.
- 4
Poleva: V teplom kúpeli rozpustíme čokoládu spolu s tukom. V mierne vychladnutej čokoláde namáčame rožteky krémovou stranou. Necháme úplne stuhnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ahoj
A ďakujem Ti aj za krásnu ružičku.
Na vonkajšej kráse v tomto prípade nezáleží.
Prajem ti krásny deň