Foto: renate
skvelý nedeľný obed, ktorý všetkým chutil! :-)
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Bravčovú krkovičku narezanú na plátky si jemne naklepeme, osolíme, pridáme červenú papriku, pokvapkáme olejom a necháme odstáť...
-
2
očistíme a nasekáme kel a najemno narežene cibuľu. Cibuľku spražíme do ružova na oleji a pridáme kel, soľ a rascu. Podlejeme decilitrom vody a necháme dusiť. Po zmäknutí odstavíme a pridáme 2 čajové ližičky octu. Krkovičku z oboch strán opečieme na panvici.
-
3
Potom pridáme polievkovú lyžicu horčice a podlejeme trošku vodou a necháme pomali variť hodinku
-
4
Po hodinke som krkovičku preložila na pekáč, podliala šťavou a nechala pol hodinky zapiecť. Uvarené zemiaky roztlačíme na kašu, pridáme 2 žĺtka, hrubú múku, soľ, nasrúhaný syr, soľ a deci vody. Všetko spolu vypracujeme na cesto, z ktorého tvarujeme guličky a následne ich obalíme v srúhanke.
-
5
krokety vysmážame na horúcom oleji...
-
6
...a potom ich vyberáme jemne na servítku, alebo kuchynskú utierku, aby odsala prebytočný olej. Prajem všetkým dobrú chuť!
Diskusia k receptu