Foto: nikola166
Medové sú vždy dobré ....
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
150 g |
|
1 ks |
|
40 g |
|
3 PL |
|
100 g |
|
1 čl |
|
štipka |
|
piškótové cesto: | |
5 ks |
|
150 g |
|
5 PL |
|
200 g |
|
Krém: | |
6 dl |
|
2 ks |
|
150 g |
|
200 g |
|
Poleva: | |
150 g |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
180 g |
|
Okrem toho: | |
|
Postup
-
1
Z uvedených surovín si spracujeme medové cesto, rozdelíme na dve časti, vyvaľkáme a upečieme na menšom plechu ( 20 x 30 cm )
-
2
Klasicky si upečieme aj svetlé piškótové cesto.
-
3
Z pudingových práškov a mlieka si uvaríme hustý puding, necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom a po častiach pridávame vychladnutý puding.
-
4
Piškótu si pozdĺž pokrájame - z cesta sa nám zvýši, asi sa malo tiež upiecť v malom plechu .... Na tácku si položíme jeden medový plát, potrieme krémom, priložíme pásy piškótového cesta..
-
5
.. potrieme zvyšným krémom ..
-
6
..druhý medový plát potrieme zo spodu marhuľovým džemom a priložíme na krém..
-
7
Na polevu si zmiešame všetky suroviny nad parou ..
-
8
.. natrieme na koláčik..
-
9
.. necháme stáť do druhého dňa.. Kebyže ho spravím nabudúce, buď dám aj kakao do krému, alebo radšej hnedú piškótu a biely krém... Inač bol veľmi chutný, mäkkučký :)
Diskusia k receptu