Foto: uzaska
Chutný makový koláč, ktorý zvládne upiecť aj absolútny amatér a kuchársky antitalent :)
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 hrnček |
|
3/4 hrnčeka |
|
1 hrnček |
|
1 |
|
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
0.5 balenia |
|
/nemusia byť/ |
|
|
|
4 lyžice rastlinný |
|
|
|
|
|
1 lyžica |
|
Postup
-
1
Sójové (či iné rastlinné) mlieko necháme zovrieť, stíšime plameň a vmiešame mak s cukrom. Občas premiešame, varíme cca 5 minút. Necháme vychladnúť (nie je dôležité).
- 2
Múky zosypeme dokopy, pridáme kypriaci prášok a vanilkový cukor. Hrozienka umyjeme, (ľubovoľné množstvo - ja som dala asi polovicu šálky a ešte som ich nakrájala nadrobno), banán roztlačíme a všetko pridáme do makovej kaše. Zapneme trúbu (180°).
- 3
Celú tekutú zmes vymiešame s múčnou, vznikne hutná/konzistentná hmota, ktorá sa nelepí na misku. Do cesta na záver pridáme nasekanú čokoládu (1/3 tabuľky). Vložíme do trúby na 20-30 minút.
- 4
Poleva: Zvyšok čokolády roztopíme s lyžicou kokosového oleja.
- 5
Vychladnutý koláč potrieme tenkou vrstvou džemu (použila som pomarančový) a čokoládovou polevou. Dáme stuhnuť, konzumujeme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
samozrejme sa dá použiť biely cukor, kravské mlieko, vajce... a nič sa nestane, koláč bude fajn aj tak :)