
Kuriatkové rizoto
Ryžu varíme v dostatočnom množstve vody 14–16 minút. Poriadne prepláchneme a scedíme. Na veľkej panvici...

Karfiol s červenou šošovicou a sezamom
Ľahké zeleninové jedlo, pristane k ryži, ale chutilo by aj samotné.

Kozie alebo jahňacie mäso na karí (Colombo De Cabri)
Tvrdé mango rozkrojíme na kúsky, kozie alebo jahňacie mäso, cibuľu, cesnak, zemiaky, ...

Králičie stehná na čierno
Tento recept som robil ako prvotinu. Našiel som ho na nete, trochu som ho upravil...

Šutelica na červenô
Tieto zásnuby dvoch základných surovín pozná isto veľa Slovákov pri varení, ale ja to robím červenom...

Bravčové karé s hroznovou omáčkou
Moja špecialita z dnešného obeda, jednoduchý recept a výsledné jedlo s výbornou chuťou. Špaldové otruby...

Lasagne bolognese
jedne z najlepších lasagne ktoré som jedla nemaju sice na tie z morských plodov ktoré tak milujem...

Králik na medovine
Je to králik, po ktorom si oliznete obe labky. Ostal mi výpek z Toskanského bůčku,...

Kuracinka s paprikovou omáčkou a cesnakovými nokami
Túto prácu tu pridávam aby som vám pripomenul, že v jednoduchosti je krása. A keď...

Kačica na karamelizovanej kapuste so žemľovou knedľou
Kačicu umyjeme a deň vopred nasolíme a okoreníme majoránom. Na druhý deň naplníme očisteným pomarančom a pečieme asi 2...

Artičoky plnené mletým mäsom
Tu v Španielsku je to dosť typické jedlo a u nás v rodine veľmi obľúbené.

Švábsky cibuľový koláč
Jednoduchý koláč, ktorý zvládne urobiť každý, kto má čo i len maličký vzťah k vareniu.

Králik na tymiáne
... so slaninkou a zeleninovou omáčkou, dochutenou medvedím cesnakom...

Tajine z kozľacieho mäsa so sušenými marhuľami, slivkami a medom
Pri tomto výraznom, korenistom zimnom jedle typickom pre Severnú Afriku som sa inšpirovala receptami...

Vynikajúce španielske vtáčiky
Perfektné a výdatné jedlo, to je hovädzí plátok plnený slaninkou, vajíčkom, uhorkou, mrkvou...

Lečo a lá cukina
Opäť raz sa mi "premnožila" cukina v chladničke a mala som chuť na nejakú rýchlu a obyčajnú...

Rizoto, čo má srdce
Manžel prišiel od mäsiara s bravčovými srdciami, tak som musela niečo vymyslieť...

Prirodné rezne na hrašku
ako som už písal prepisujem recepty a postupne ich budem pridávať začal som bravčovým mäso

Hovadzia glejovka v paradajkovej omáčke
Toto jedlo je u nas velmi oblubene a casto ho robim.

Cestoviny s pórovo-hríbovou smotanovou omáčkou
Som ctiteľka cestovín a to či varených , alebo zapekaných . Dnes vám ponúknem recept,...

Bazalkový granadír ala Bogar
milujem toto jedlo ... ale množstvo surovín neuvádzam záleží podľa počtu hladošov :)

Cestoviny s cukinou
Cestoviny si uvaríme. Na oleji speníme na kocky nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme na rezančeky...

Celkom zaujímavá sviečková - hovädzia
Tento recept je zdĺhavý na prípravu a postupy ale výsledok stojí za to... Odporúčam vyskúšať, ...

Sviečková ako ju robila teta mojho otca
rozškvaríme na drobno nakrájenú slaninu, na něj zosklovatíme cibulu, odstavíme z ohňa. vložíme maso,...

Divoký Hrnček, var!
Tak som sa rozhodla, vážení, vymyslieť slovenský výraz na nemecký eintopf, no a ako...

Pečienkové halušky s kapustou
Mala som chuť na kapustové halušky... Po ceste domov som sa zastavila u...

Glondže
Tieto mäsové guľôčky mam veľmi rada a ked ich robila svatka sa mi veľmi zapáčil názov glondže...

Hovädzie plátky na ružovom víne a hubách
Obľubujem hovädzie mäso s jemným tukovým „mramorovaním“, výdatne napomáhajúcim jeho šťavnatosti v priebehu dusenia, pečenia, či varenia....

Domáce bravčové pliecko na ananáse
Na sviatočný obed niečo sviatočné a Vianočné... bravčové pliecko na ananáse. veľmi chutné. ananás a...

Zapečená červená kapusta
Na troške cesnakového oleja popražíme slaninku, aby nám nehorela a potom pridáme kapustu a popražíme do polomäkka...