Foto: martinis
Aj keď nejde o klasické fašírky, ale len o ochutené mleté mäso, ktoré má podobný tvar, sú veľmi dobré s čerstvým domácim chlebom a Zobraziť celý popisAj keď nejde o klasické fašírky, ale len o ochutené mleté mäso, ktoré má podobný tvar, sú veľmi dobré s čerstvým domácim chlebom a trochu netradične - aj cícerovým gulášom so šampiňónmi.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu očistíme, nakrájame najemno. Petržlen očistíme, spolu so šampiňónmi umyjeme a pokrájame na plátky. Na panvici zohrejeme olej, opečieme na ňom cibuľu, potom pridáme zeleninu, podlejeme trochou vody či vývaru, poprášime paprikou a prikryté dusíme.
- 2
Po pár minútach pridáme aj papriku zbavenú jadrovníka a pokrájanú na kocky. Cícer zlejeme a prepláchneme, pridáme do panvice spolu s pretlakom, osolíme a dusíme prikryté, pričom pravidelne podlievame.
- 3
Mäso opláchneme a dobre ochutíme čerstvo namletým čiernym korením, soľou a sušenou petržlenovou vňaťou. Vytvarujeme maličké placky.
- 4
V malej panvici zohrejeme olej a placky na ňom opekáme dozlatista z oboch strán, stačí 5-6 minút. Guláš naservírujeme do hlbokého taniera, pridáme fašírky a podávame s chlebom, najlepšie domácim. Všetky fotky nájdete ako vždy na mojom blogu :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@kukulienka71 dobre si to vymyslela, chytré použitie zvyškov, to sa mi páči :) Som rád, že chutil tebe aj manželovi a dúfam, že to tak bude i nabudúce - ďakujem za koment ! ;)
vdaka tvojmu komentu som si všimla recept MARTINOV..
urobím..dodržím všetko..okrem oplachovania mletého mäsa..alebo som Martina zle pochopila..??
pokojnú nedeľu všetkým..:-)
@radost pochopila si správne, očividne to však nerobím správne, ak ste sa nad tým s @kukulienka71 pozastavili - prezraďte teda, prečo neoplachovať mleté mäso ? Ja oplachujem každé, takže rád sa naučím niečo nové :)
Myslím, že to mäso bolo aj tak kupované, ale vďaka za tvoj názor, zasa som o čosi múdrejší, nabudúce budem vedieť :))
Syn mi prvý krát povedal na strukovinové jedlo že je veľmi dobré.
Veľká pochvala.