Cícerový guláš s malými fašírkami

martinis - fotkamartinis, 16. marca 2014
Cícerový guláš s malými fašírkami
Foto: martinis

Aj keď nejde o klasické fašírky, ale len o ochutené mleté mäso, ktoré má podobný tvar, sú veľmi dobré s čerstvým domácim chlebom a Zobraziť celý popisAj keď nejde o klasické fašírky, ale len o ochutené mleté mäso, ktoré má podobný tvar, sú veľmi dobré s čerstvým domácim chlebom a trochu netradične - aj cícerovým gulášom so šampiňónmi.

1
porcia
35 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

 na opekanie
 pár hlavičiek
1/2 plechovky
2 PL
 štipka
 čerstvo namleté
120 g




Postup

  1. 1

    Cibuľu očistíme, nakrájame najemno. Petržlen očistíme, spolu so šampiňónmi umyjeme a pokrájame na plátky. Na panvici zohrejeme olej, opečieme na ňom cibuľu, potom pridáme zeleninu, podlejeme trochou vody či vývaru, poprášime paprikou a prikryté dusíme.

  2. 2

    Po pár minútach pridáme aj papriku zbavenú jadrovníka a pokrájanú na kocky. Cícer zlejeme a prepláchneme, pridáme do panvice spolu s pretlakom, osolíme a dusíme prikryté, pričom pravidelne podlievame.

  3. 3

    Mäso opláchneme a dobre ochutíme čerstvo namletým čiernym korením, soľou a sušenou petržlenovou vňaťou. Vytvarujeme maličké placky.

  4. 4

    V malej panvici zohrejeme olej a placky na ňom opekáme dozlatista z oboch strán, stačí 5-6 minút. Guláš naservírujeme do hlbokého taniera, pridáme fašírky a podávame s chlebom, najlepšie domácim. Všetky fotky nájdete ako vždy na mojom blogu :)

    Cícerový guláš s malými fašírkami - obrázok 4

Diskusia k receptu

kukulienka71
Ja cícer nemám rada,ale z tejto lákavej fotky odpadnem!vlastné chute dám teraz nabok,5*,výborné jedlo!
ebaka
Cícer aj ostatné strukoviny u nás chutia,tak pripravím tento chutnučko vyzerajúci guláš a fašírky budú bonusom.Výborné foto,lákavé.
marianne
veru sikovny:-) mam pomlete morcacie,spravim urcite...velmi pekny recept
afataga
vyzera to pekne, tak farebne :-), ja by som ti fasirky radsej dala s chlebom, cicer ma akosi neoslovil
pipnat
papaníčko vyzerá úžasne a verím, že aj tak chutí:)obdivujem tohto mladého, šikovného chlapca....:)super, že si už v tak mladom veku našiel svoju "cestu":)
boise
uuuha, to vyzera vyborne, urcite vyskusam :)
andiss
@martinis tak kvoli tvojmu receptiku som dnes ihned isla do DM-ky, kupila som cicerik a ide sa na to ! Dikes ;-)
martinis
Ďakujem vám veľmi pekne priatelia, urobili ste mi radosť :)) Všimol som si, že viacerí nemáte radi cícer, v takom prípade odporúčam ho nahradiť bielou fazuľou - tiež chutná verzia. Nech vám chutí ! ;)
bozulka
Cícer/ po našom /slovinec/ som dlhé roky pestovala,to znamená že ho mám veľmi rada v každej úprave.Táto tvoja verzia je zase zaujímavá...ako všetko čo sem pridávaš!!!
vicus
Cícerový guláš musí byť úplné nebo! :)
kukulienka71
@martinis , zo včerajšej grilovačky mi zostala jedna klobáska, tak som ju recyklovala pridaním vajca a trocha tofu na fašírku, mala som konzervu cíceru otvorenú, tak vznikol tento gulášik. Musím povedať, že nám dnes na raňajky veľmi chutil, ešte aj manžel uznanlivo pokyvoval hlavou:-) určite nebol naposledy! Vďaka!
martinis
Ďakujem vám všetkým, teším sa, že sa vám recept páči :-))
@kukulienka71 dobre si to vymyslela, chytré použitie zvyškov, to sa mi páči :) Som rád, že chutil tebe aj manželovi a dúfam, že to tak bude i nabudúce - ďakujem za koment ! ;)
radost
@kukulienka
vdaka tvojmu komentu som si všimla recept MARTINOV..
urobím..dodržím všetko..okrem oplachovania mletého mäsa..alebo som Martina zle pochopila..??
pokojnú nedeľu všetkým..:-)
martinis
@kukulienka71 vyzerá to chutne, vďaka za foto :)
@radost pochopila si správne, očividne to však nerobím správne, ak ste sa nad tým s @kukulienka71 pozastavili - prezraďte teda, prečo neoplachovať mleté mäso ? Ja oplachujem každé, takže rád sa naučím niečo nové :)
kukulienka71
@martinis , zvyknem umývať-oplachovať mäso vcelku, mleté som nikdy neoplachovala, ani som o tom nepočula. Ale ty si nová škola, ja sa rada priučím, ak je to opodstatnené. Pravdepodobne oplachuješ kupované mäso, to by som pochopila. Doma mleté sa mi zdá oplachovať zbytočné.
martinis
@kukulienka71 ja som nikdy nebol odborníkom na mäso, takže o jeho príprave poznám len tie základné veci, a keďže všetko mäso oplachujem, tak som predpokladal, že s mletým to bude rovnaké - teda žiadne revolučné poznatky, len môj odhad, zdá sa, neopodstatnený :)
Myslím, že to mäso bolo aj tak kupované, ale vďaka za tvoj názor, zasa som o čosi múdrejší, nabudúce budem vedieť :))
kukulienka71
Ak mám pravdu, a týmto názorom sme ťa s @rados ťou oslobodili od umývania mletého mäsa, tak to ber ako revanš za to, že si ma "naučil" jesť cícer;-) Je vynikajúci !
cesminaz
Toto jedlo je tiez tak krásne a lákavo naservírované,ze by som urcite neodmietla :-)
nadas
Ďakujem za recept, včera som ho vyskúšala len som pridala ešte cesnak a majorán.Keď guláš tak guláš.
Syn mi prvý krát povedal na strukovinové jedlo že je veľmi dobré.
Veľká pochvala.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia