Perkelt z kohúta so šošovicou a šampiňónmi fotorecept

hunor - bez fotkyhunor, 4. januára 2016
Perkelt z kohúta so šošovicou a šampiňónmi (fotorecept)
Foto: hunor

Recept je z kuchárskej knihy 100 najlepších receptov na voľnom ohni. Je trosku netradičný, ale chutí veľmi dobre!

6
porcií
30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
300 g
200 g lúpaná oranžová
400 g na plátky nakrájané
2 PL
3 ks
3 ks
5 strúčikov
0,2 l
1 PL
1 mletá
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Pripravíme si potrebné suroviny a založíme si oheň pod kotlík.

    Perkelt z kohúta so šošovicou a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji usmažíme cibuľu, čerstvé papriky a paradajky.

    Perkelt z kohúta so šošovicou a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme rozporciovaného kohúta, rozpučený cesnak, okoreníme kmínom a soľou.

    Perkelt z kohúta so šošovicou a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Prilejeme vodou a varíme do polomäkka. Pridáme predošlý deň namočenú šošovicu. Počas varenia, ak treba, prilievame vodu.

    Perkelt z kohúta so šošovicou a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď je mäso skoro mäkké pridáme sampiňóny a prilejeme víno, v ktorom sme rozmiešali mletú papriku.

    Perkelt z kohúta so šošovicou a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Uvaríme do mäkka.

    Perkelt z kohúta so šošovicou a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

slavkabis
môže to byť výborné. uložené aj keď kotlík s ohníkom musím nahradiť plynovým sporákom ☺
1x hunor