Perkelt z kohúta so šošovicou a šampiňónmi fotorecept
Foto: hunor
Recept je z kuchárskej knihy 100 najlepších receptov na voľnom ohni. Je trosku netradičný, ale chutí veľmi dobre!
6
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
120 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
300 g |
|
200 g lúpaná oranžová |
|
400 g na plátky nakrájané |
|
2 PL |
|
3 ks |
|
3 ks |
|
5 strúčikov |
|
0,2 l |
|
1 PL |
|
1 mletá |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Pripravíme si potrebné suroviny a založíme si oheň pod kotlík.
-
2
Na oleji usmažíme cibuľu, čerstvé papriky a paradajky.
-
3
Pridáme rozporciovaného kohúta, rozpučený cesnak, okoreníme kmínom a soľou.
-
4
Prilejeme vodou a varíme do polomäkka. Pridáme predošlý deň namočenú šošovicu. Počas varenia, ak treba, prilievame vodu.
-
5
Keď je mäso skoro mäkké pridáme sampiňóny a prilejeme víno, v ktorom sme rozmiešali mletú papriku.
-
6
Uvaríme do mäkka.
Diskusia k receptu