Segedín fotorecept

jody - fotkajody, 18. februára 2011
Segedín (fotorecept)
Foto: jody

Na toto jedlo existuje veľké množstvo receptov, ten svoj vlastný má každá domácnosť. O pravosti a pôvode je síce možné donekonečna polemizovať, ale to Zobraziť celý popisNa toto jedlo existuje veľké množstvo receptov, ten svoj vlastný má každá domácnosť. O pravosti a pôvode je síce možné donekonečna polemizovať, ale to je nie je účelom. Podstatné je, že pokiaľ jedlo chutí tomu, komu je určené, na ničom inom nezáleží.

10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

kúsok




Postup

  1. 1

    Mäsko nakrájame na kocky, cibuľu na drobno a cesnak popučíme. Prvýkrát som robila teraz zo stehna, zdalo sa mi ale trošku suché, nabudúce dám mastnejšie mäso.

    Segedín (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji speníme cibuľku, zasypeme kmínkom a spolu popražíme.

    Segedín (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do základu vložíme mäso a prudko opekáme, až sa zatiahne.

    Segedín (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Stiahneme teplotu, prisypeme obe papriky a dovolíme im poriadne sa vyfarbiť. :-) Aby neprihoreli, podlejeme po chvíli trochou vrelej vody. Papriky je tu hodne hodne, hlavne tej štipľavej, ale nám to takto chutí a môžem veru len odporučiť.

    Segedín (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme nepremytú kyslú kapustu aj so šťavou, premiešame, prilejeme podľa potreby horúcej vody.

    Segedín (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    V mrazáku mám odložené klobúky z paprík a podľa potreby ich sem tam niekde šupnem. Takže ich šupneme aj sem, alebo dajte kúsok čerstvej papriky. Pridáme aj popučený cesnak, premiešame, posolíme a dusíme...

    Segedín (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Keď je už mäso mäkké, zahustíme múkovou zátrepkou, prípadne zásmažkou.

    Segedín (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Podávame s knedľou, prípadne chlebom a riadnym kopčekom (až kopcom) kyslej smotany. Prajem všetkým dobrú chuť. :-)

    Segedín (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

jerica
mala si pekné mäsko , segedín mávame často,len teraz moja plovička nesmie nič od kapusty .Pekne nafotené:-)určite výborné:-)
dorisa
Pekne spracovaný recept, mnam, segedín mám rada.
jarunka
Segedin som uz davno nevarila. Dostala som chut.
torticka
Dnes som varila segedín. Mäso som použila od Poliakov. Tak sa mi pekne rozvarilo, že už nikdy nekúpim od nich nič. Bolo voľáke riedke. Ja keď varím segedín, tak mäso používam miešané, hovädzina a bravčovina. Knedľu som robila. Budeme ho mať asi na týždeň.
tinca
@jody presne takto robím aj ja, len toho stehna je škoda a je fakt suché, lepšia je lopatka
marienka44
@Jody , na buduce na zaver daj aj KL cukru, vylepsi to chut. Boibkovy list mi chyba v Tvojom guláši na zaciatku. Ak je v kyslej kapuste, ten uz je dávno vyluhovany, treba dat nový. :-)
cica2
ďalší skvelý receptík, vyskúšam aj podľa teba:) Krásne aj nafotené!
budkar
Ide o to ci to nie je sikulsky (szekely) gulas? Ten sa tpmu podoba.
evanaaa
Budkar, ten szekelyguláš je bez smotany a sgedín so smotanou? Lebo ten druhý robievam, ale sékely robievala mama a už som naň aj zabudla.Ale iiste sú dobré oba - od kapusty.
stavbar
Jody.Tvoje recepty sú výborné.Práve varím krúpkovú polievočku z údenej vody.Ahoj Stavbár.
jan1950
pridavam do gulasu aj rebierka....dodavaju kapuste vybornu chut....
luciasjm
mnaaaan segedin, ten mam velmi rada...uz len knedla k tomu chyba :)
janulka08
AAA ide sa do varenia , dakujem za receptiik uvidime ci sa mi podari taky mnam ....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia