Foto: ladydominga
V dnešnej dobe je moderné robiť jedlá bez chémie, bez glutamánov atď. Tak som si povedala, že sem pridám jeden receptvýlučne bez chémie. Dúfam, Zobraziť celý popisV dnešnej dobe je moderné robiť jedlá bez chémie, bez glutamánov atď. Tak som si povedala, že sem pridám jeden receptvýlučne bez chémie. Dúfam, že ho zaradíte do svojho jedálneho lístka alebo do receptových kníh :)
porcie
príprava
Postup
-
1
Kuracie prsia si umyjeme, osušíme, okoreníme, osolíme. Šampiňóny si nakrájame na štvrťky (keď sú väčšie tak aj na menšie).V hrnci si rozpálime trošku oleja, mäsko si prudko opečie. Keď máme mäsko opečené vyberieme ho na tanier.
- 2
Do výpeku vložíme šampiňóny a aj tie chv1ílku popražíme. Pridáme bobkový list a čierne korenie. Šampiňónov musí byť dostatok, aby sa nám urobil silný vývar. Šampiňóny zalejeme vriacou vodou a dusíme min. pol hodinu, to sa uvidí na chuti, či treba alebo nie.
- 3
Mäso si dáme do vývaru a varíme do zmäknutia. Ak máme mäsko mäkké, zase ho vyberieme na tanier. Ak máme vo vývare vela sampiňónov, časť z nich pomixujeme. Šlahačku si podľa hustoty zmiešame s múkou, pridáme do vývaru a chvíľku povaríme. Kto nechce použiť múku, môže zahustiť zemiakmi. Dochutíme citrónom a môžeme papať.
- 4
Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
k receptu:je chvalihodne ze zacinas varit v 10.rokoch,ale vykroc spravnou nohou,nie takto.čiže ziaden lep a prsiam staci 5-10minut,inac ješ pilinu.teda ak mas naozaj 10,lebo pusta ma 9,ale je to dôchodca.
@samrlon si tuším každý deň mení nick a registroval sa len aby mohol dávať podobné poznámky, asi nemá iné na robote......
@radox1 , aký lep, asi ty nevieš pripraviť dobre zátrepku, lebo tie zásmažky sú predsa len ťažšie na žalúdok a ak sa dopredu pripraví a nechá odstáť a potom savarí aspoň 10-15 minút, nie je poznať, čím je jedlo zahustené. Ale každý má svoj spôsob, aj ty tvoj.
2,zatrepkylepy nerobim vobec a som ich velky odporca,nie ze neviem,su aj suche zaprazky a ine sposoby.
3,zaklad mliecnych polievok a omacok je kvalitny besamel na masle.
varecha.pravda.sk/recepty/kremova-polievka-nameko/54530-r...
@jozka2 , ten vek tam nemusí byť smerodatný, už sa tu vyskytli aj 90-roční kuchári, ja pochybujem, že je to dielo 10-ročnej, teda, môže ale aj nemusí byť.