Kuracie prsia so šampiňónovou prikrývkou

ladydominga - fotkaladydominga, 4. novembra 2015

V dnešnej dobe je moderné robiť jedlá bez chémie, bez glutamánov atď. Tak som si povedala, že sem pridám jeden receptvýlučne bez chémie. Dúfam, Zobraziť celý popisV dnešnej dobe je moderné robiť jedlá bez chémie, bez glutamánov atď. Tak som si povedala, že sem pridám jeden receptvýlučne bez chémie. Dúfam, že ho zaradíte do svojho jedálneho lístka alebo do receptových kníh :)

4-5
porcie
55 minút
príprava

Suroviny

500 g
500 g
200 ml
3 - 4 ks
0,5 čl
podľa chuti
pár kvapiek




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia si umyjeme, osušíme, okoreníme, osolíme. Šampiňóny si nakrájame na štvrťky (keď sú väčšie tak aj na menšie).V hrnci si rozpálime trošku oleja, mäsko si prudko opečie. Keď máme mäsko opečené vyberieme ho na tanier.

  2. 2

    Do výpeku vložíme šampiňóny a aj tie chv1ílku popražíme. Pridáme bobkový list a čierne korenie. Šampiňónov musí byť dostatok, aby sa nám urobil silný vývar. Šampiňóny zalejeme vriacou vodou a dusíme min. pol hodinu, to sa uvidí na chuti, či treba alebo nie.

  3. 3

    Mäso si dáme do vývaru a varíme do zmäknutia. Ak máme mäsko mäkké, zase ho vyberieme na tanier. Ak máme vo vývare vela sampiňónov, časť z nich pomixujeme. Šlahačku si podľa hustoty zmiešame s múkou, pridáme do vývaru a chvíľku povaríme. Kto nechce použiť múku, môže zahustiť zemiakmi. Dochutíme citrónom a môžeme papať.

  4. 4

    Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

samrlon
Odborníci ti řeknou: Kuřecí prsa nejhorší ingredience.
izabella929
Pane Bože, prvý krát vidím jedlo predkladané na konzumáciu na obruse...tak toto som tu ešte skutočne nevidela...kde máš tanier????
radox1
@samrlon ,to si píš že áno.
k receptu:je chvalihodne ze zacinas varit v 10.rokoch,ale vykroc spravnou nohou,nie takto.čiže ziaden lep a prsiam staci 5-10minut,inac ješ pilinu.teda ak mas naozaj 10,lebo pusta ma 9,ale je to dôchodca.
evanaaa
Je to na bielom priesvitnom tanieri, dala by som podeň iný obrus, alebo iný tanier, ale to už je aj jedno, jedlo sa nezmení tým.
@samrlon si tuším každý deň mení nick a registroval sa len aby mohol dávať podobné poznámky, asi nemá iné na robote......
@radox1 , aký lep, asi ty nevieš pripraviť dobre zátrepku, lebo tie zásmažky sú predsa len ťažšie na žalúdok a ak sa dopredu pripraví a nechá odstáť a potom savarí aspoň 10-15 minút, nie je poznať, čím je jedlo zahustené. Ale každý má svoj spôsob, aj ty tvoj.
mariamka
aky humbuk za jeden obrazok, to je to, ze si nevidime dalej od nosa :) recept v pohode,, by ma zaujimalo, ako @radox vari mliecne polievky, ak ich vobec vari
afataga
ano mate pravdu, ten tanier je skleneny, priehladny, zle som sa pozrela, urcite nie je biely, vsak @evanaaa , bielej farby je ten obrus
jozka2
Priznam sa vam na taketo recepty nereagujem.10 rocne decko s jednoducho prosteho dovodu.Taketo deti este nedozreli na to, aby mohli uvarit taketo jedlo po prve a po druhe diskutovat o jedle s malymi detmi sa neda.Preto sa nevzrusujte,niekto sa na tom zabava.
1x jozka2
evanaaa
@afataga , zle som napísala, myslela som tým, že ten priesvitný tanier je bielej farby, lebo sú aj rôznofarebné, ale mala som napísať asi, že je bezfarebný, priesvitný.
@jozka2 , ten vek tam nemusí byť smerodatný, už sa tu vyskytli aj 90-roční kuchári, ja pochybujem, že je to dielo 10-ročnej, teda, môže ale aj nemusí byť.
ladydominga
Áno ľudia, ten tanier je sklenený a priehľadný, ten vek ste si mohli odpustiť, neviem, či viete ale je to neslušné?! A áno viem robiť bešamel...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia