Čína od Mirky

mima410 - bez fotkymima410, 12. júna 2013
Čína od Mirky
Foto: mima410

Tento recept som si vymyslela sama a snazila som sa to podat na styl ,,čína". Je to lahky a jednoduchy recept vhodny na obed alebo veceru, ktory mne osobne moc chuti :)

4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

400 g
6 PL
1 ks
2-3 ks
6 PL
cca 2 hrste nakrájané na drobno

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na olivovom oleji orestujeme kuracie prsíčka nakrájané na drobno (zhruba tak 400g do polomakka), pridáme kúsok soli a korenia a cca 6PL sójovej omáčky. Následne do toho vsypeme na drobno nakrájanú jednu veľkú papriku (je jedno akej farby, či červenú, zelenú alebo žltú) no ja som dala orandžovú :),

  2. 2

    ďalej na jemno nakrájané cca 2-3 stredne veľké paradajky, 5PL kukurice z konzervy a hociaký zelený šalát (ja som dala Ice berg a urobilo to tam dobre) no a potom už len dusíme kým nám zeleninka nezmekne a nepustí trošku šťavy :).

  3. 3

    Odvaríme k tomu kúsok ryže podľa potreby :) ... Vystaci to tak na cca 4-5 porcii a robi sa to vsetko prikrite na panvici cca 40 minut. Dobrú chuť :) :)

Diskusia k receptu

radulienka
Nie, @Mima410 , toto nemá okrem ryže s čínou vôbec nič spoločné. Premenuj to dajme tomu na kuracie prsíčka na olivovom oleji so zeleninou a potom to bude v poriadku. Nehnevaj sa, že ti to otvorene píšem, ale každý z nás sa učí. Na čínu sa nepoužíva olivový olej a bohužiaľ tam nemáš židne koreniny, čo by aspoň trochu čínu pripomínalo. Skús to ešte nejak napraviť, inak je ten recept pekný a zdravý, vďaka zaň...
mima410
V poriadku :) ... beriem každý pozitívny aj negatívny komentár a ďakujem :) ... nikdy predtým som čínske jedlá neštudovala a nejedla až som raz niečo zazrela v TV a povedala si, že niečo na ten štýl dakedy urobím. Samozrejme som tam dala zeleninu podľa vety ,,čo chladnička dá" a vyšlo z toho niečo, čo je celkom chutné :) ... možno tam nie sú suroviny ako na čínu no moj priateľ to ochutnal, dal si hneď duplu a bez toho aby som mu hovorila na aký štýl som to robila mi hneď povedal, že to chutí ako z čínskej reštiky :) no možno z nejakej lacnejšej, ale minimálne som sa snažila a je to k zjedeniu :) tak dobrú chuť ak to niekto vyskúšate :)
mima410
V poriadku :) ... beriem každý pozitívny aj negatívny komentár a ďakujem :) ... nikdy predtým som čínske jedlá neštudovala a nejedla až som raz niečo zazrela v TV a povedala si, že niečo na ten štýl dakedy urobím. Samozrejme som tam dala zeleninu podľa vety ,,čo chladnička dá" a vyšlo z toho niečo, čo je celkom chutné :) ... možno tam nie sú suroviny ako na čínu no moj priateľ to ochutnal, dal si hneď duplu a bez toho aby som mu hovorila na aký štýl som to robila mi hneď povedal, že to chutí ako z čínskej reštiky :) no možno z nejakej lacnejšej, ale minimálne som sa snažila a je to k zjedeniu :) tak dobrú chuť ak to niekto vyskúšate :)
radulienka
Mirka, najlepší na čínu by bol olej arašidový alebo sezamový, ale úplne jednoduchý slnečnicový či repkový môže byť tiež. Olivový sa viac hodí na stredozemné jedlá. A ak ešte môžem trochu pomôcť, najchutnejšia je čína s marinovaným mäskom, môže sa dať sójová omáčka, 1 PL škrobovej múčky, ja dávam 1 vajíčko, je to potom chrumkavé, ale nemusí byť...
bozulka
@mima410 , recept podľa surovín bol určite výborný,ale musím súhlasiť s @radulienkou. Čína to skutočne nieje,ale to vôbec nevadí,len na budúce daj pozor na názov receptu.
Ináč držím palce pri varení aby priateľovi vždy chutilo
2010
@radulienka , teraz s rozvojom internetu je skor take medzi obdobie ktore bude riesit jazykoveda kde podobna priprava ( tu nakrajanie na kusky) nie skutocny originalny recept prebera meno : cina, nutela ,rizoto, tatarak, carpacio, stroganov, kari atd. ( mne osobne vadi ked dakdo pouziva specificke meno ako Kung Pao )
@mima410 dobre si to uvarila je to tvoja verzia a vsetkym chutilo :-)
kredenc
Preboha, to je dôležité ako sa to volá? Mirka, premenuj to napríklad na hašašara a var nápdite ďalej.
tiginko
no hlavná vec, že @radulienka ešte nedávno mala kopec rečí, keď iní kritizovali mladých za zlý názov receptu. To sme si tu niektorí užívali, že? Nejak sa to tu množí prevracačmi kabátov...
marta23
všetko sa to robí prikrité alebo radšej prikryté na panvici.....
radulienka
Á, zase @tiginko , prečo by to mala nechať bez komentu, ja som nekritizovala, púšťajte sa do @kredenca a nie do mňa, vám už z tej nafúknutosti musí byť zle...
mima410
Ďakujem za komentáre :) mne naozaj nevadí ak si niekto povie svoj názor a nevadí mi, keď je aj negatívny. Predca nie je nikto dokonalý :) ... mne je jasné, že kukurica a paprika nie je zrovna čínska zelenina :) mala som tam skôr napísať, že to jedlo čínu možno promína viac chuťou ako tým, aké suroviny tam sú. K tomu olivovému oleju len toľko, že zásadne používam takmer všade olivový olej, preto som neurobila výnimku ani pri tomto jedle a myslím, že olej tomu neuškodil, lebo ho tam zas tak moc nebolo. Ešte by som odporučila ak to náhodou niekto budete skúšať, kuracie prsíčka si nakrájajte na plátky(rezance) a nie na kocky ako ja :) mne sa nechcelo, priznám sa :)

Pani Marta23: ďakujem za upozornenie na chybu v texte, no to sa snáď stratí :) neriešim jedno I Y ... pre to sa svet nezrúti :)

Zaujímavé video z archívu TV Varecha




Ďalšie recepty