Hovädzie ragú na pive s bravčovou pečienkou fotorecept
Foto: izabella929
Dnešný obed som urobila podľa receptu Lacibácsiho z ATV...veľmi sa mi tento recept zapáčil, kôli ladeniu chutí hôvädzieho mäsa s bravčovou pečienkou a pivom...podávala Zobraziť celý popisDnešný obed som urobila podľa receptu Lacibácsiho z ATV...veľmi sa mi tento recept zapáčil, kôli ladeniu chutí hôvädzieho mäsa s bravčovou pečienkou a pivom...podávala som k nemu dvojaké prílohy a boli sme s jeho príjemnou chuťou veľmi spokojní...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravila som si suroviny...hovädzie mäso som pokrájala na väčšie kocky...
-
2
do rajnice som dala 1 lyžicu bravčovej masti...nechala ju roztopiť...
-
3
pridala som pokrájanú cibuľu aj cesnak...nenechala som ich opiecť, ale hneď som pridala mäso..
-
4
pridla som mäso..nechala som ho takto dusiť....
-
5
pokiaľ sa celkom šťava neodparila a zostalo iba mäso na masti...
-
6
pridala som jednu plnú lyžicu paradajkového pretlaku a riadne premiešala...
-
7
pridala som soľ, korenie, červenú papriku...
-
8
a zeleninu..
-
9
všetko som premiešala a podliala pivom...spočiatku som pridala len asi 1 dl. a postupne som podlievala počas dusenia..takto sa mäso dusilo 80min. na malom plameni...
-
10
keď bolo mäso úplne hotové, pridala som pokrájanú pečienku a nechala ešte podusiť 10min...
-
11
a mäso je dokončené....pokiaľ sa mäso dusilo, uvarila som k nemu prílohu..podávala som dve..ryžu aj varené zemiaky pokrájané na kocky..
-
12
naložila som na taniere s obidvoma prílohami...ako oblohu som k nemu podávala kápiovú čalamádu a ozdobila kápiou a zelerovou vňaťkou...dobrú chuť..
Diskusia k receptu