Teľacie curry s hubami a cícerom

lusinkab - fotkalusinkab, 11. mája 2013
Teľacie curry s hubami a cícerom
Foto: lusinkab

Viem,že nie každému tento recept padne vhod ale pre tých čo majú radi zmenu tak to je jeden z tých receptov. Prvý krát som curry ochutnala pred 7 rokmi, keď nám to náš kuchár varil ako jedlo pre zamestnancov,čo dodať neviem čo do toho dal no v tom momente ma to ani nezaujímalo ale utekala som aj s tanierom do kuchyne, že niekto vylial jar do jedla,pozeral na mna ako na blázna. Po 5 rokoch som curry ochutnala opäť ale to už v jednej luxusnej reštaurácii a jednoducho som sa do tohto jedla zaľúbila.

4
porcie
15 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 PL
3 strúčiky
1/2 PL
1 PL
1/2 PL
1 ČL
1/2 PL
 podľa chuti
1 ks limetky
1 ks limetky
1 ks
700 g
375 g
1 PL
15 PL
400 g
3 PL
 podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do malého hrnca si dáme 1 PL oleja a na miernom ohni zohrejeme,pridáme na jemno nastrúhaný zázvor a cesnak. Len zľahka opražíme,pozor aby sa nespálili,vypneme a necháme vychladnúť.

    Teľacie curry s hubami a cícerom - obrázok 1
  2. 2

    Kým sa nám zmes chladí tak si nakrájame chilli. Ja som použila tieto tri ale počet záleží na tom ako máte radi pikantné jedla. Ja chilli milujem takže preto taký mix.

    Teľacie curry s hubami a cícerom - obrázok 2
  3. 3

    K cesnakovo-zázvorovej zmesi pridáme všetky korenia (okrem soli), nasekané chilli, štavu z jednej limetky, nastrúhanú limetkovú kôru a trstinový cukor.

    Teľacie curry s hubami a cícerom - obrázok 3
  4. 4

    Všetko spolu vymiešame aby sa všetky suroviny spojili na takú ako keby pastu a odložíme bokom. Nevyzerá to veľmi lákavo ale ta vôňa je neskutočná a to sa ešte nevarí.

    Teľacie curry s hubami a cícerom - obrázok 4
  5. 5

    Jednu cibuľu si nasekáme na drobno a opražíme na 2 PL oleja, pridáme na kocky nakrájané mäso a zľahka opražíme cca. 10 minút. Pri tomto recepte si mäsko môžte zvoliť podľa svojej chuti, či už bravčové,kuracie (pri tom bude čas varenia kratší ), hovädzie alebo len čisto s nejakou zeleninkou alebo rybami. Toto je taký univerzálny recept.

    Teľacie curry s hubami a cícerom - obrázok 5
  6. 6

    Potom pridáme na pásiky nakrájané huby. Tu si tiež možte zvoliť aké chcete len nie veľmi aromatické lebo by zbytočne skazili chuť korenín. Ja som použila klasika šampióny čerstvo nakúpené z obchodu :-) . Ak nie ste milovníkmi húb kľudne si pridajte inú zeleninku. Tu nastal taký mänší problém,že som si vybrala príliš malý hrniec tak som to musela všetko prehodiť do tohto gigantického. Huby s mäsom premiešame,prikrijeme a necháme podusiť cca. 10 minút. Pridáme soľ ja som dala len trošku na chuť keďže ja veľa nesolím ale to už je na každom koľko pridá a ako má rád slané.

    Teľacie curry s hubami a cícerom - obrázok 6
  7. 7

    Po 10 minútach pridáme tú našu koreninovú pastu pekne spolu premišame .........

    Teľacie curry s hubami a cícerom - obrázok 7
  8. 8

    ................ pridáme 15 PL lyžíc passaty,premiešame,zakryjeme a necháme variť na pomalom plameni ....

    Teľacie curry s hubami a cícerom - obrázok 8
  9. 9

    ..... keď je mäsko pekne mäkké pridáme k tomu cícer a povaríme 10 minút. Mne trvalo 2 hodinky kým bolo mäsko pekne uvarené ale ak použijete kuracie,ryby alebo morske plody tak čas je oveľa kratší. Podávame s ryžou alebo aj s naan chlebom.

    Teľacie curry s hubami a cícerom - obrázok 9

Diskusia k receptu

18 komentárov k receptu
Síce som práve večerala, ale na toto jedlo sa mi zbiehajú slinky! Z teľacieho som curry nikdy nepripravovala, ale skúsim tvoj recept z kuracieho, veď to už je na každého chuti aké si zvolí, však tak aj píšeš :)
Už nejakú dobu po tebe "pokukujem", ale už dnes konečne šup s tebou do obľúbených :) Hlavne dúfam, že v nich so svojimi receptami aj zotrváš, lebo z 20 obľúbených mi už z varechy 8 odišli, naposledy @ethanel :(
Každopádne, krásny recept, keď podľa neho navarím, tak sa sem vrátim s "feedbackom" :)
@izabellla929 dakujem :-) @katka78 neboj ja si receptiky nezbalim :-) ja mam varechu velmi rada a velmi rada varim a peciem a skusam nove veci s ktorymi sa rada podelim :-) ked uz nemam po ruke nase slovenske potraviny tak aspon trosku taky mix zo vsetkeho :-) velmi ma tvoj komentarik potesil a budem rada ak vyskusas :-)
Trochu exotické , ale asi vynikajúce. Paradoxom je , že asi najexotickejšou ingredienciou je práve to teľacie mäsko , ktoré v našich krajoch už dávno prestalo byť bežne dostupné.
krasne jedlo, "indicke" vone a chute su moje oblubene. Ukladam do KK, urcite nebude problem pouzit aj ine maso, mne by sa hodili hadam aj vykostene morcacie stehna. Sikovne dievca si @lusinkab :-)
@mariamka :-) vies co v tom momente ma to ani nezaujimalo a ani som nechcela vediet co to je :-) no ale fakt ako jarova voda to chutila :-( dakujem za komentik :-) @iva63 a @ywett dakujem :-)))) @boxik uf tak to som nevedela,ze to je u nas tak tazko dostat :-( je to skoda @jujoska dakujem aj moje varim aspon raz do tyzdna a rada experimentujem s ich korenim :-) masko sa k tomuto hodi hocijake to uz je len na tebe :-)
@lusinkab ďakujem za recept! Dnes som si konečne ukradla trošičku času, navarila a veľmi nám chutilo :) Ako príloha jemne ochutený bulgur.
Fotka len taká škaredá, foťák som požičala sestre a mobil to akosi nezvládol ..



Jej @katka78 dakujem za krasnu fotku :-) som rada,ze si receptik vyskusala a,ze vam doma chutilo :-) ako som pisala recept je taky univerzalny a hodi sa ku kazdemu druhu maska :-) prajem ti krasny dnicek

Pridaj komentár k receptu: