Ovsené lievance
Ovsené lievance

Voňavé ovsené lievance s jablkami

siuuu - fotkasiuuu, 15. januára 2020
Voňavé ovsené lievance s jablkami
Foto: siuuu

Z času na čas ma prepadne chuť na niečo sladké v zdravšej verzii. Vtedy zvyčajne robím práve tieto lahodné a voňavé jablkové lievance s dusenými jablkami.

6-8 ks
porcií
10 minút
príprava
5-8 minút
tepelná úprava

Suroviny

50 g
30 g
1 ks veľké
1-1,5 dl
1 ČL
1 ks (do cesta)
štipka
Dusené jablká:
1-2  ks
1 ČL
0,5 dl
podľa chuti (alebo voňavé korenie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ovsené vločky rozmixujeme. Vajíčko rozdelíme na žĺtok a bielok. Z bielka a štipky soli vyšľaháme tuhší sneh. Zmiešame ovsené vločky, múku, prášok do pečiva, mlieko, žĺtok. Cesto necháme tak 5-10 minút postáť a na jemnučko pomastenej panvici (ja robím na panvici na lievance s nepriľnavým povrchom) robíme lievance.

  2. 2

    Pokiaľ cesto odpočíva, ošúpeme a pokrájame jablká určené na prílohu, dáme ich do hrnca, pridáme cukor, voňavé korenie (najradšej som mala zmes Jablkový závin, ktorú už neviem nikde zohnať), podlejeme troškou vody, a udusíme do polomäkka - nesmú byť rozvarené, musia držať tvar.

  3. 3

    Lievance podávame s dusenými jablkami. Dobrota veľká.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Veru jeeee ... ja milujem jablká v kombinácii s voňavým korením ... a ešte tie fajnové lievančeky, mňamka.
1x haji