Voňavé ovsené lievance s jablkami
Foto: siuuu
Z času na čas ma prepadne chuť na niečo sladké v zdravšej verzii. Vtedy zvyčajne robím práve tieto lahodné a voňavé jablkové lievance s Zobraziť celý popisZ času na čas ma prepadne chuť na niečo sladké v zdravšej verzii. Vtedy zvyčajne robím práve tieto lahodné a voňavé jablkové lievance s dusenými jablkami.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
50 g |
|
30 g |
|
1 ks veľké |
|
1-1,5 dl |
|
1 ČL |
|
1 ks (do cesta) |
|
štipka |
|
Dusené jablká: | |
1-2 ks |
|
1 ČL |
|
0,5 dl |
|
podľa chuti (alebo voňavé korenie) |
|
Postup
-
1
Ovsené vločky rozmixujeme. Vajíčko rozdelíme na žĺtok a bielok. Z bielka a štipky soli vyšľaháme tuhší sneh. Zmiešame ovsené vločky, múku, prášok do pečiva, mlieko, žĺtok. Cesto necháme tak 5-10 minút postáť a na jemnučko pomastenej panvici (ja robím na panvici na lievance s nepriľnavým povrchom) robíme lievance.
- 2
Pokiaľ cesto odpočíva, ošúpeme a pokrájame jablká určené na prílohu, dáme ich do hrnca, pridáme cukor, voňavé korenie (najradšej som mala zmes Jablkový závin, ktorú už neviem nikde zohnať), podlejeme troškou vody, a udusíme do polomäkka - nesmú byť rozvarené, musia držať tvar.
- 3
Lievance podávame s dusenými jablkami. Dobrota veľká.
Tiež ovsené lievance:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dúfam, že si pochutíš rovnako ako jaaa ;-)