Foto: dvorka
Rýchlych a chutných jedál nie je nikdy dosť, a ak máte kuchyňu rozmiestnenú po celom byte a ešte aj suroviny dochádzajú, každá myšlienka je Zobraziť celý popisRýchlych a chutných jedál nie je nikdy dosť, a ak máte kuchyňu rozmiestnenú po celom byte a ešte aj suroviny dochádzajú, každá myšlienka je dobrá. Dnes som robila grenadír z troch zemiačkov ktoré sa mi schovali na balkóne, s fazuľkovými strukmi ktoré treba spotrebovať nakoľko už bude za chvíľku v záhradke nová fazuľka a domácimi cestovinami z múky a vody pretože vaječné už ani nekupujem.
porcie
Suroviny
1 ks |
|
3 - 5 ks |
|
1/2 7 dcl fľašky |
|
1 lyžička |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Na cestoviny: | |
1 hrnček |
|
podľa potreby |
|
Na varenie: | |
|
Postup
-
1
Na troške oleja som si osmahla cibuľu nakrájanú na polmesiačiky.
-
2
Zemiaky som ošúpala, nakrájala na kocky a dala k cibuli a zaliala vriacou vodou aby som ich skoro zakryla. Nechala som variť.
-
3
Premytú fazuľku som nakrájala na menšie kúsky a pridala do rajnice a nechala pomalyčky variť.
-
4
Z múky a vody som urobila tuhšie cesto, na pomúčenom vále som ho natenko vyvaľkala a pokrájala radielkom na pizzu na akože štvorce.
-
5
S placatou naberačkou som cestoviny dala do kastróla kde som pridala vody, aby mali kde plávať a variť sa.
-
6
Pridala som troška soli, červenej papriky, mletú rascu a štipinku majoránky. Zamiešala a nechala vrieť kým vyvrela voda.
-
7
Hotovo. Dovarené a môžem podávať. Takto varím aj domáce cestoviny s hlávkovou kapustou a aj normálny grenadír.
Diskusia k receptu