Hovädzie na hríboch

sissi17 - fotkasissi17, 17. januára 2015

Dusené mäsko na cibuli a hríboch, v chladných dňoch iste dobre padne aj vám :-)

9
porcií
20 minút
príprava
150 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
2 ks
7 dcl
2 strúčiky
1 malá lyžička
1 malá lyžička
1 hrsť
1 ks
0,5 dcl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso odblaníme a nakrájame na malé kocky. Cibuľu nakrájame nadrobno. Rozpálime olej a osmažíme cibuľu do zlatista.

  2. 2

    Zalejeme trochou vývaru a vydusíme na tuk. Pridáme mäso a keď sa zatiahne, zalejeme vývarom a dusíme.

  3. 3

    Po hodine a pol si namočíme hríby vo vode na pol hodinu. Pridáme do mäsa. Cesnak nasekáme nadrobno a tiež pridáme do mäsa, dochutíme soľou a čiernym korením a dusíme 20 minút. Zahustíme zemiakom a prevaríme este desať minút. Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

gordonko
nič v zlom ,ale akosi sa mi nepozdáva osmažiť cibulku ,podliať vývarom a potom ho vyvariť ..... nemáš vtom chybu ????? .... zdá sa mi to ako zbytočná robota
evanaaa
@gordonko , tak to robí aj @pusta , trochu podleje cibuľku a po vyvarení to ešte opakuje, aby skôr zmäkla, ja ju zasa pri pražení posolím a zmäkne aj tak......inak dobrý recept, len ja by som dala na kilo mäsa viac cibule. A chýbala by mi aj mletá paprika, ale do tohto receptu sa asi nedáva.