Parené buchty a langoše z jedného cesta fotorecept
Foto: tetadena
Receptík robím už dlho, nebavilo ma totiž vyrábať dve rôzne cestá. Mám dvoch synov a manžela, ktorí parené buchty pokladajú za dezert a preto Zobraziť celý popisReceptík robím už dlho, nebavilo ma totiž vyrábať dve rôzne cestá. Mám dvoch synov a manžela, ktorí parené buchty pokladajú za dezert a preto som potrebovala vytvoriť aj hlavné jedlo a to sú langoše s čímkoľvek. Cesto je jednoduché a u nás sa hovorí, že "plané", také skoro bez chuti, veď tú mu dodajú ingrediencie ktoré do neho vložíte. Skúste, možno vám pochutí.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cesto si vyrobíme zmiešaním všetkých surovín, odložíme na teplé miesto. Malo by byť redšie ako na kysnuté koláče, ale to uvidíte, dajte toľko mlieka, aby bolo nadýchané a ľahučké.
- 2
Po vykysnutí ho rozdeľte na dve časti, záleží na vás koľko chcete langošov a koľko buchiet. Ja nechávam tretinu na langoše a dve tretiny na buchty.
- 3
Počas kysnutia cesta si pripravím cesnakovú pastu na langoše, je to skôr voda. Rozpučený cesnak so soľou a drvenou rascou.
- 4
Langošové cesto rozkrájajte na jednotlivé diely, vyvaľkajte a vysmažte v rozpálenom oleji do zlatista. Bohato potrite cesnakovou zmesou a čímkoľvek, čo vám chutí a hlavné jedlo je hotové.
- 5
Povykrajujte buchty, naplnte ich slivkovým lekvárom, alebo ovocím. Nechajte podkysnúť, kým vyprážate langoše a potom parte v pare asi 7- 8 minút. Hotové buchty vyberte na tanier, polejte horúcim maslom a štedro posypte práškovým cukrom. Ja dávam ešte kakao, ale môže byť aj tvaroh, alebo mak, či orechy. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Zdravím a idú tam dvoje kvasnice? Ďakujem za odpoveď