Mala som v chladničke šampiňóny, ktoré som kúpila preto, lebo boli pekné. Pôvodne som chcela robiť klasické lečo, ale rozhodla som sa spotrebovať šampiňóny, Zobraziť celý popisMala som v chladničke šampiňóny, ktoré som kúpila preto, lebo boli pekné. Pôvodne som chcela robiť klasické lečo, ale rozhodla som sa spotrebovať šampiňóny, tak som ich použila do leča namiesto klobásky. A vzniklo z toho výborné jedlo.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 250 g |
|
| 2 ks |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 2 strúčiky |
|
| 1 PL |
|
| podľa chuti |
|
| podľa chuti |
|
| 2 ks |
|
| podľa chuti |
|
| 50 ml |
|
| 1/2 ČL |
|
| 1/4 ČL |
|
Postup
-
1
Pripravíme si potrebné suroviny.
-
2
V pánvici zohrejeme olej, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, troška osolíme a prikrytú podusíme. Ďalej pridáme nadrobno nasekaný cesnak, rascu, papriku mletú štipľavú a sladkú a korenie, premiešame a pridáme pokrájanú papriku. Podlejeme troška vodou a dusíme 10 minút. Pridáme pokrájanú rajčinu a dusíme ešte ďalších 5 minút. Nakoniec pridáme pokrájané šampiňóny, osolíme a dusíme 8 minút.
- 3
Na záver prilejeme rozšľahané vajíčka, prevaríme, odstavíme a pridáme nadrobno nasekanú pažítku. Prikryjeme a po 20 minútach podávame.
- 4
Ako prílohu som zvolila uvarené nové zemiaky, ale stačí aj pečivo.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 3









varecha.pravda.sk/recepty/hubove-leco-fotorecept/53844-re...