Dusená kapusta

sonulienka - fotkasonulienka, 22. septembra 2011

Viem, že už tu bolo viac receptov na dusenú kapustu pridám aj tento.Získala som ho keď som ešte pracovala a chodili sme do závodnej Zobraziť celý popisViem, že už tu bolo viac receptov na dusenú kapustu pridám aj tento.Získala som ho keď som ešte pracovala a chodili sme do závodnej kuchyne a od vtedy robím dusenú kapustu takto chutí nám.

Suroviny

 pokrájaná na rezance
  pokrájaná na rezance




Postup

  1. 1

    Neudávala som presne koľko čoho sa má dať nakoľko v každej domácnosti sa robí určité množstvo. Urobím si karamel potom pridám olej a spením na karameli pokrájaná cibuľu.Postupne pridávam bielu kapustu posolím dám rascu a trochu podlejem vodou keď je trochu udusená pridám červenú kapustu a dusím do maka. Nakoniec pridám ocot a je kapustička hotová. Pokiaľ nemala dcéra bezlepkovú dietu som poprášila kapustu aj múkou alebo som dala slabú záprašku teraz to už nerobím aby mohla jesť aj ona. Ja si takúto kapustu vždy robím viac a čo ostane zasterilizujem a keď potrebujem si už len otvorím pohár a zohrejem.

Diskusia k receptu

akeber
tá kapustička vyzerá fajne .....hm .......ale aj to bokom vyzerá ešte fajnejšie :)))
andrea77
aj ja robím takto kapustu ale nedávam múku nie je potrebná pokazí chuť,ked je udusená pridám ešte trochu výpeku z pečeného mäska,a kapusta je super
karolka
Ja ešte postrúham jedno jablko - tak v polovičke dusenia
sonulienka
andrea77 múka to tak trochu zvláčnla tú kapustu ale ja ju už tiež nedávam a je dobrá
karolka ďakujem za radu na budúce skúsim
zdenkas
Mám veľmi rada dusenú kapustičku.Veru tak odložená hotová kapusta v pohároch je super,potom je to už len oddych pri varení.
marienka44
@Sonulienka ,paci sa mi recept, s mukou je to na cesky sposob.
V recepte sa pise: urobim si karamel... Co sa pod tym m&sli: Len upalit cukor alebo aj upaleny cukor zaliat vodou a rozpustit? Predpokladam, ze len upalit cukor. Potom na riedky karamel sa prida olej? Dakujem za upresnenie. Aj ja som rodacka z BB a mam tam sestru dvojca a ostatnu rodinu. :-)
orchidea
Tiež tak robím kapustu, ibaže dávam len bielu, deti nemajú radi červenú, je ozaj chutná.
sonulienka
marienka44 áno upálim len cukor a pridám olej a hneď aj cibulku a čo už sa pripravuješ na HODY o týždeň mi sa už pripravujeme ideme do Hlohovca v piatok
tetuska
robievam ju presne tak ako Ty, tak aj najlepšie chutí...
sneica
receptik podla mojej chuti ale som este kapustu nemiesala bielu z cervenou ...najblizsie zmiesam....
mariamka
hladam hladam ci je tu taky recept ako ja robievam a je :) karamel, olej, (dala som aj bravc. mast), do toho rascu poprazit a hned cibulku, pekne do zlata, kapustu bielu a jedno jablko :) kacka v rure, knedla kysne, budu hody :)
sonulienka
@mariamka no vidíš to som rada, že máme rovnaké chute ale dnes by som sa dala pozvať na tú kačku zbožňujem aj keď potom trpím aj keď nemám žlčník ale to je ešte horšie.
root
Nič nového pod slnkom, divne osvetlená fotka, jedlo ma vôbec nezaujalo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia