Bravčová špecialitka fotorecept

elysa - fotkaelysa, 10. februára 2013
Bravčová špecialitka (fotorecept)
Foto: elysa

Chutné mäso,ktoré môže byť zakaždým iné...

6
porcií
25 minút
príprava
75 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
2 PL
70 g
1 ks (veľká)
1 ks
1 ks
4-6 ks
2 PL
 može aj nemusí
 zmes korenia
2 - 3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na rezance,dobre premiešame s pretlakom a olivovým olejom.Uložíme do chladničky,najlepšie na noc.

    Bravčová špecialitka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäsko do rána pustí šťavu,v ktorej ho budeme dusiť.

    Bravčová špecialitka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pokrájanú cibuľu udusíme na oleji do sklovita.

    Bravčová špecialitka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme mäso aj zo šťavou a dusíme do polomäkka.

    Bravčová špecialitka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vodou podlievame len jemne,viac-menej dusíme mäso vo vlastnej šťave.Zatiaľ si pripravíme kukuricu-tú len zlejeme,uhorky-tie nakrájame na rezance,šampióny zlejeme a posekáme na mänšie kúsky.

    Bravčová špecialitka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Všetko pridáme k polomäkkému mäsu a dusíme spolu do mäkka.

    Bravčová špecialitka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Keď je mäso mäkké,odstavíme ho z ohňa a dochutíme-soľ,čierne korenie,drvená rasca,paprika sladká aj štipľavá,mletý zázvor korenie garam masala.Nakoniec zahustíme horčicou.Podávame s dusenou ryžou.Tu sa fantázii medze nekladú,ale opatrne-menej je niekedy viac.Ja som dnes pridala aj lyžicu domáceho pikantu.Keď v lete urobíme domáci Uncle Bens omáčku,tak s kukuricou pridám aj tú.

    Bravčová špecialitka (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: