Foto: pusta
Milujeme cukrový hrášok na rôzne spôsoby. Robievam z neho aj toto pyré, ktoré podávam najčastejšie ako prílohu k mäsku na prírodno, ale aj ako Zobraziť celý popisMilujeme cukrový hrášok na rôzne spôsoby. Robievam z neho aj toto pyré, ktoré podávam najčastejšie ako prílohu k mäsku na prírodno, ale aj ako prílohu k rôzne upravenému mäsu akéhokoľvek druhu. Jeho príprava nezaberie veľa času a je chutným a zároveň diétnym doplnkom hlavného chodu, najmä diétneho jedla a poslúži aj ako diétna plnka do mäsových alebo syrových rolád, ale je to aj výborná nátierka.
porcie
príprava
na 80 °C
Postup
-
1
Do studenej vody som dala rozmrznúť hrášok, ja som ho pred mesiacom zamrazila. Môžete použiť rovnako mrazený alebo čerstvý hrášok, podľa toho čo máte práve doma.
-
2
Vytlačila som šťavu z citróna.
-
3
Novú cibuľku som pokrájala na kocky.
-
4
Petržlenovú vňať som pokrájala na hrubo.
-
5
Čepeľou noža som rozotrela strúčik cesnaku na kašičku.
-
6
V hrnci na rozohriatom oleji som orestovala cibuľku do sklovita.
-
7
Pridala som scedený hrášok.
-
8
Podliala som ho vodou a na strednom plameni som ho dusila asi 10 minút do odparenia tekutiny a kým nezmäkol.
-
9
Pridala som maslo a nechala som ho rozpustiť.
-
10
Keď hrášok trocha vychladol, rozmixovala som ho nie úplne na jemno, nevadí, ak v ňom zostanú kúsky hrášku.
-
11
Do hráškového pyré som pridala soľ.
-
12
Ochutila som ho čerstvo mletým čiernym korením a...
-
13
...rozotretým cesnakom.
-
14
Pridala som citrónovú šťavu a petržlenovú vňať, celé som spolu zľahka premiešala.
-
15
A tu je hotové pyré z cukrového hrášku, pripravené na podávanie.
Diskusia k receptu