Pečený amur

jano46 - bez fotkyjano46, 1. apríla 2013
Pečený amur
Foto: jano46

V tomto jedle som si dovolil spojiť chute ryby a húb. Na jeho prípravu som použil jedného menšieho amura a mrazené huby (mix dubáky Zobraziť celý popisV tomto jedle som si dovolil spojiť chute ryby a húb. Na jeho prípravu som použil jedného menšieho amura a mrazené huby (mix dubáky + podpňovky). Hlavné suroviny boli vlastnoručne chytené a nazbierané.

Suroviny

1




Postup

  1. 1

    Rybu si vykostíme a naporciujeme.

    Pečený amur - obrázok 1
  2. 2

    Do nádoby si pripravíme zmes na obaľovanie pozostávajúcu z hladkej múky, červenej papriky sladkej a štipľavej, čierne korenie, ( ja som do toho dal aj zmes korenín, ktoré som namiešal ešte na minuloročné letné rybačky, no čo všetko tam bolo to už nik nezistí : - )) )

    Pečený amur - obrázok 2
  3. 3

    Zmes premiešame , ryby obalíme a vyprážame na horúcom oleji. Z rozmrazenej zmesi húb

    Pečený amur - obrázok 3
  4. 4

    počas vyprážania si nachystáme hubovú omáčku, podľa veľmi jednoduchej receptúry, na oleji si cibuľku a cesnak opražíme do zlatista, pridáme mleté čierne korenie, nato huby, soľ, podľa potreby pridáme vodu a dusíme, z hladkej múky si prichystáme zápražku, ktorú rozmiešame v troche vody a túto zmes vlejeme k hubám (zápražkou netreba veľmi preháňať, aby neprerazila chuť a vôňu húb) a spolu dodusíme. Ako príloha bol chlebík. A taký bol výsledok.

    Pečený amur - obrázok 4

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia