Foto: habakukurica
Rýchla a chutná večera
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Domáce cestoviny si pripravíme veľmi jednoducho a sú mnohokrát lepšie ako kupované. Na 1 vajce ide 10dkg múky - niekto robí z hladkej, iný z hrubej, ja dávam pol na pol. Ja som pripravovala cestoviny z 2 vajec, tak som k nim primiešala 10dkg hladkej a 10dkg hrubej múky. Cesto má byť pružné a nelepivé. Ak sa lepí poprášime si dosku múkou. Cesto vyváľkame čo najtenšie a pomocou krájatka na pizzu si ho narežeme na cca 0,5 cm široké pásy. Cestoviny varíme vo vriacej osolenej vode asi 3-4 minútky.
- 2
Pri príprave paradajkovej omáčky si dáme najprv na sucho pražiť na kocky nakrájanú prerastanú slaninku. Keď sa vypečie do výpeku pridáme na kocky nakrájanú cibuľku a popražíme do zlatista. Následne pridáme konzervu krájaných lúpaných paradajok a dusíme ich na najvyššom plameni až kým sa neodparí prebytočná šťava a paradajky sa takmer nerozpadnú. Omáčku vypneme a podľa potreby dosolíme, okoreníme a pridáme bazalku či oregáno. Podávame s čerstvou rukolou, ktorá sa k jedlu náramne hodí.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu