Dusená zelenina s tofu a ryžou

uzaska - fotkauzaska, 6. mája 2013
Dusená zelenina s tofu a ryžou
Foto: uzaska
2
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1
1
1
1
6 ks
1 lyžička
2 lyžice

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tofu si vopred nakrájame, vytlačíme z neho zbytočnú tekutinu a naložíme ho do slanej vody (na 3dcl vody dávam asi lyžicu soli), stačí aj na pár hodín, ale najlepšie na noc.

  2. 2

    Uvaríme si ryžu, pomer ryže a vody je 1:2, varíme približne 10 minút pod pokrievkou na strednom až nižšom plameni.

  3. 3

    Šampiňóny, papriku, pór a cuketu nakrájame, mrkvu postrúhame. Popražíme na oleji, posolíme, okoreníme, pridáme vodu a dusíme cca 10 minút.

  4. 4

    Ku koncu pridáme lyžičku sójovky a lyžičku škrobu zamiešaného v troške vody.

  5. 5

    Z ďalšej lyžičky škrobu, chilli a 3 lyžíc vody si spravíme "omáčku", ktorú natrieme na tofu. Vďaka škrobu nám pri smažení vznikne "kôrka".

  6. 6

    Plátky tofu opekáme pár minút z každej strany na lyžici oleja, kým nechytia zlatú farbu.

Diskusia k receptu