Foto: uzaska
2
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tofu si vopred nakrájame, vytlačíme z neho zbytočnú tekutinu a naložíme ho do slanej vody (na 3dcl vody dávam asi lyžicu soli), stačí aj na pár hodín, ale najlepšie na noc.
- 2
Uvaríme si ryžu, pomer ryže a vody je 1:2, varíme približne 10 minút pod pokrievkou na strednom až nižšom plameni.
- 3
Šampiňóny, papriku, pór a cuketu nakrájame, mrkvu postrúhame. Popražíme na oleji, posolíme, okoreníme, pridáme vodu a dusíme cca 10 minút.
- 4
Ku koncu pridáme lyžičku sójovky a lyžičku škrobu zamiešaného v troške vody.
- 5
Z ďalšej lyžičky škrobu, chilli a 3 lyžíc vody si spravíme "omáčku", ktorú natrieme na tofu. Vďaka škrobu nám pri smažení vznikne "kôrka".
- 6
Plátky tofu opekáme pár minút z každej strany na lyžici oleja, kým nechytia zlatú farbu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu